SOCIETAT

35 alumnes de l’equip autonòmic de ‘Skills’ Comunitat Valenciana participen en unes jornades de convivència a Benicàssim

ELPERIODIC.COM - 26/02/2024

Els representants autonòmics es preparen per a la competició nacional SpainSkills 2024, que se celebrarà a Madrid del 9 al 13 d’abril

Les persones participants van ser seleccionades en el campionat autonòmic celebrat el març de 2023 a València

La iniciativa pretén promocionar els estudis de Formació Professional i millorar la qualitat de l’ensenyament

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Formació Professional, ha organitzat a Benicàssim una trobada entre els 35 alumnes d’FP que conformen l’equip que representarà la Comunitat Valenciana en el campionat nacional SpainSkills 2024.

Spainskills és un aparador de la qualitat de la Formació Professional a Espanya i una xarxa de col·laboració i contacte entre les administracions i institucions educatives, empreses i organitzacions professionals.

A través de la competició es fomenta l’intercanvi d’informació i l’actualització tecnològica necessàries perquè el sistema educatiu puga respondre a l’evolució de les necessitats laborals dels diferents sectors productius.

En esta línia, la jornada de convivència organitzada per la Conselleria d’Educació, i que se celebra durant els dies 26 i 27 de febrer, busca fomentar la cohesió de les persones integrants de l’equip autonòmic resultant després de la competició que es va celebrar fa un any a València.

Este equip el conformen 35 jóvens de 25 centres educatius de la Comunitat Valenciana (22 públics i 3 concertats), dels quals, 9 són de la província d’Alacant, 3 de la de Castelló i 13 de la de València.

Des de la seua constitució, la selecció autonòmica ha estat preparant-se per a la competició nacional, que es disputarà a Madrid del 9 al 13 abril.

En este sentit, un equip de personal docent, que ha actuat com a personal coordinador tècnic, ha sigut l’encarregat de l’elaboració, desenvolupament i seguiment del pla de formació d’este alumnat de Formació Professional.

Així, la selecció autonòmica competirà en 29 modalitats oficials, entre les quals figuren, entre altres, Atenció Sociosanitària, Disseny de Joc i Aminacions 3D, Jardineria Paisatgística o Sistemes Robòtics Integrats, i, a més, representarà la Comunitat Valenciana en dos modalitats d’exhibició (Robòtica Col·laborativa i Cloud Computing).

Per tot això, esta competició de destreses és un instrument per a millorar la qualitat de la Formació Professional, atraure la incorporació de nou alumnat cap a les diferents especialitats d’FP de grau mitjà i superior, així com fomentar el debat sobre l’evolució dels estàndards professionals, la qualitat i la innovació en els diferents sectors productius.

Esta iniciativa s’emmarca en el desé objectiu temàtic del Fons Social Europeu per a la inversió en educació, formació i formació professional per a l’adquisició de capacitats i l’aprenentatge permanent, i compta amb el finançament del Ministeri d’Educació i Formació Professional.