Un tast d'oli enceta el II Cicle d'Alimentació i Sostenibilitat
ELPERIODIC.COM - 05/02/2018Ana Zaragoza, nutricionista i professora de la UA i Bea Nomdedeu, regidora de Medi Ambient, Agricultura i Pesca van inaugurar aquesta nova edició del Cicle d'Alimentació i Sostenibilitat.
Durant aquesta primera sessió es van donar a conèixer les caracterÃstiques i les propietats de l'oli d'oliva i tots els seus beneficis per a la salut, ressaltant especialment l'oli d'oliva verge extra, el grau d'acidesa és menor perquè les olives amb les que s'elabora són les de major qualitat.
Després de les explicacions teòriques es realitzava un tast d'oli amb tres varietats: Picual, Arbequina i Camamilla, sent aquestes dues últimes aportades per agricultors del municipi, Paco Devesa i Pepe Sevila.
Totes les persones participants van poder realitzar el tast d'aquestes tres varietats d'oli, atenent unes recomanacions per a les diferents fases del procés de tast; la fase visual, l'olfactiva i la gustativa.
En el transcurs del tast, Bea Nomdedeu, agraïa l'interès mostrat per les persones assistents "que són les que donen impuls a la continuïtat d'un projecte que difon els beneficis derivats d'una alimentació sostenible, basada en el consum de productes de proximitat i de temporada".
La propera jornada serà el divendres 23 de febrer a les 20:00h a la Casa de Cultura d'Altea, i es tractarà l'alimentació en la infà ncia. "L'alimentació durant aquesta etapa determinarà en gran mesura la salut en l'etapa adulta. Moltes malalties tenen el seu origen en la infà ncia com a conseqüències d'uns mals hà bits. En aquesta sessió es pretén orientar pares, mares, educadors, educadores i familiars sobre els coneixements dietètics per a la promoció d'una alimentació saludable", ha avançat la responsable municipal de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.
Bea Nomdedeu ha recordat, un cop més, els objectius d'aquests cicles sobre alimentació i sostenibilitat que passen per valorar la importà ncia de l'alimentació saludable en la vida dià ria per a salut i qualitat de vida; crear i adquirir els coneixements bà sics sobre alimentació saludable aplicats al dia a dia; crear un entorn de debat entre els alumnes i el professorat; aprendre a triar els aliments i interpretar la informació que ofereixen les etiquetes i proporcionar a l'alumnat informació basada en l'evidència cientÃfica en temes alimentació i nutrició.