elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mes d’un centenar de persones assisteixen al “V Curs de Literatura Popular” a Altea

Mes d’un centenar de persones assisteixen al “V Curs de Literatura Popular” a Altea
    MÉS FOTOS
    Mes d’un centenar de persones assisteixen al “V Curs de Literatura Popular” a Altea - (foto 2)
    Mes d’un centenar de persones assisteixen al “V Curs de Literatura Popular” a Altea - (foto 3)

    Els passats 3, 4, 10 i 11 de maig, Altea es tornava a vestir de festa, esperit universitari i fantasia amb motiu del “V Curs de Literatura Popular”, sobre “Literatura popular, ciència i pensament màgic”. Mes d’un centenar de participants van poder compartir i viure, un any més, l’experiència d’aprendre, desaprendre, dubtar, discutir, pensar críticament i enamorar-se de l’aventura del coneixement.

    L’activitat, organitzada acadèmicament pel Departament de Filologia Catalana, ha estat realitzada gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament d'Altea, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant (UA), el CEFIRE d’Alacant, el Vicerectorat de Cultura, la Facultat d’Educació, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, el PEN Català, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, el Grup d’Estudis Etnopoètics, la Biblioteca Municipal d’Altea, Aktes Teatre i Ràdio Altea. La UA va atorgar als assistents crèdits computables i hores de formació. El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí, va estar present a la primera jornada del curs i va donar la benvinguda als participants.

    El propòsit d’aquest V Curs ha consistit a valorar i estimar recursos, projectes i perspectives al voltant dels valors de la literatura popular: en relació amb l’art, l’ofici i la ciència de l’ensenyament, i sobretot amb l’objectiu d’evidenciar i reivindicar la utilitat, dins i fora de l’aula, de les rondalles, les parèmies, els acudits, les cançons, els enigmes, les anècdotes, els succeïts, les endevinalles i les llegendes al servei d’una educació basada en el mètode científic, amb capacitat crítica per a analitzar i reconèixer el pensament màgic que encara perviu en la societat valenciana contemporània. Per això, en l’edició d’enguany hi han participat especialistes tant de l’àmbit de l’etnopoètica com de la pedagogia o de la història de la ciència i la divulgació científica: Daniel Climent, Almudena Francés, Juanvi Martín Devesa, Joan Borja, Adelina España, Blai Senabre, Josep Bernabeu o Dani Miquel.

    Pujar