ALTEA | SOCIETAT

Els autocaravanistes d'Altea, indignats perquè l'Ajuntament els impedeix tindre una àrea de servei

LUCÍA GÓMEZ - 04/04/2019

Exigeixen poder disposar de preses d'aigua potable i desguàs, com ja ocorre en més de 700 poblacions de la resta d'Espanya

La Plataforma d'Autocaravanes Autònoma (P.A.C.A) denúncia que Ajuntament d'Altea nega la creació d'una àrea de servei per als autocaravanistes. Així ho assegura el president de la plataforma, Jesús Gallardo, qui assegura que és “incomprensible” l'actuació del consistori. “Simplement demanem una presa d'aigua potable i preses de desguàs per a aigües grises i negres”, indica Gallardo. En aquest sentit, el president lamenta que la conducta de l'Ajuntament “està tirant” als autocaravanistes d'Altea, i per tant impedint una despesa diària “del qual sens dubte els comerços serien els més beneficiats”.

 Els amos de les autocaravanes insisteixen que no demanden un espai propi per a ells, sinó un punt net de 7 per 4 metres que no repercutisca sobre la circulació, alguna cosa que ja existeix en més de 700 poblacions i ciutats, com Zaragoza, Vitòria o Palència. A Extremadura, continua Gallardo, “compten amb més de 60 àrees de servei” perquè en la seua opinió, Espanya està “a poc a poc més concorde a altres països de l'exterior, que saben beneficiar-se d'un turisme que realitza despeses durant tot l'any”. No ocorre el mateix a Altea, on Gallardo sent que existeix un retard de 50 anys respecte a altres països, perquè els *autocaravanistas es veuen obligats, segons el president de la P.A.C.A, a estacionar en altres pobles o ciutats que sí que compten amb punts nets.

Encara que la situació d'Altea no ha arribat a ser tan “hostil”, com la de Benidorm, on l'Ajuntament fins i tot ha prohibit a les autocaravanes estacionar, des de la plataforma sí que es mostren indignats perquè el consistori liderat pel tripartit es nega a incloure un punt net. Això, segons Gallardo, hauria de ser possible i viable en un municipi “amb la infraestructura que té Altea”. “No entenc per què hi ha ajuntaments que volen llevar aquest turisme, no som competència”, subratlla molest. De fet, per a ell el *autocaravanismo és un turisme “itinerant i consolidat” que aporta riquesa als comerços de les localitats on acudeixen, per la qual cosa Altea hauria d'aprofitar “el poder adquisitiu” que en la seua majoria tenen els autocaravanistes.

MÉS FOTOS