Altea inicia els tràmits per a certificar-se com DTI per la norma UNE 178501
Ahir al matí tenia lloc una reunió en l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), en la qual han estat presents Jaume Llinares, Alcalde d'Altea; Herick Campos, Director General de Turisme de la Comunitat Valenciana; Francisco Juan Martínez, Director d’Invat·tur; David Giner, Coordinador de Projectes; Xelo González, edil de Turisme; Pere Barber, edil de Noves Tecnologies; Mariano Torres i Vicente Monzó, consultors externs; Toni Alós, tècnic del Departament de Noves Tecnologies i Ana Pérez, tècnica de l'àrea de Turisme.
La trobada ha tingut com a objectiu donar a conèixer a Turisme Generalitat Valenciana que el municipi d'Altea ha sol·licitat convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent (DTI), amb certificació segons la norma UNE 178501. Actualment, Benidorm és l'únic municipi del món a comptar amb este certificat.
Amb esta certificació, l'Ajuntament d'Altea contribuirà a millorar l'oferta turística, especialment la cultura, el medi ambient, l'oferta nàutica i de ciclisme, i incrementarà la qualitat de vida de residents i visitants, adaptant millor les necessitats dels turistes a través del tractament de dades i informació.
Una destinació turística intel·ligent fa ús de la innovació i la tecnologia, promou l'accessibilitat universal, garanteix el desenvolupament turístic sostenible en els seus tres vessants (econòmic, sociocultural i mediambiental) i contribueix a millorar l'experiència del turista i la qualitat de vida del ciutadà. La certificació aportaria el reconeixement dels esforços i assoliments aconseguits, així com la visió d'experts independents, contribuint a l'eficàcia del sistema de gestió i a la seua millora contínua.
Invat·tur ha donat suport a la candidatura del municipi d'Altea a la certificació i col·laborarà amb l'Ajuntament des de l'Oficina Tècnica de DTI. Així ho ha fet saber Herick Campos, qui a més ha assenyalat que “Altea té una base consolidada en matèria de qualitat turística, perquè pertany a la Xarxa Sicted, Sistema de Qualitat Turística del Govern d'Espanya, i a Qualitur, en reconeixement de les seues platges. Integrar-se en la Xarxa de DTI’s dotarà al municipi de governança global del destí, que permetrà desenvolupar eixos com la innovació, sostenibilitat, accessibilitat, intel·ligència turística i ara també, la resiliència”.
Jaume Llinares, Alcalde d'Altea, s'ha mostrat entusiasmat, “optar a la certificació i ser nivell 3 de la Xarxa de DTI’s de la Comunitat Valenciana és un objectiu molt ambiciós, però el nostre municipi s'ho mereix. Volem compartir i no competir, amb la finalitat de ser un referent internacional quant a turisme, millorar la qualitat de vida de residents i visitants, així com la nostra oferta, per a convertir Altea en un DTI més fort i sòlid”. D'altra banda, en la reunió s'ha tret el tema de la creativitat com a proposta, “des de fa temps Altea aposta per la creativitat, de fet disposem d'un Parc Científic en el municipi, i crec que esta proposta ens ajudarà a remarcar Altea com un DTI diferenciador”.