Almussafes compta des de hui amb un desincrustador electrònic per a tota la població
En uns mesos començaran a notar-se els beneficis del descalcificador electrònic anticalcari que hui, dimarts 23 de gener, s'ha instal·lat a Almussafes. Aquest aparell, adquirit per l'Ajuntament d'Almussafes amb una subvenció de 74.000 euros de la Diputació de València a l'empresa Del'aqua, facilitarà l'eliminació de la calç incrustada en la xarxa de canonades i en elements com a electrodomèstics, motors i comptadors. Grà cies a aquesta adquisició, amb la qual Almussafes es converteix en el primer municipi de la Ribera Baixa a disposar d'aquest producte, es preveu un important estalvi econòmic i energètic. L'alcalde de la localitat, Toni González, qui ha estat present durant els treballs de col·locació, assegura que l'executiu continua treballant per a donar solució al problema de l'excés de nitrats, una qüestió que també afecta a nombroses poblacions del nostre entorn.
Després de la finalització la passada setmana de l'obra civil que ha permés l'adequació del sistema de canonades de la localitat, hui dimarts 23 de gener s'ha instal·lat amb èxit el desincrustador electrònic anticalcari que l'Ajuntament d'Almussafes ha adquirit amb l'objectiu de solucionar un dels grans problemes que la ciutadania del municipi ha vingut patint en les últimes dècades: l'excés de calç en l'aigua. Segons la companyia instal·ladora, en uns mesos començaran a observar-se al 100% els beneficis obtinguts amb aquesta intervenció, atès que el procés per a desfer la calç incrustada en tota la xarxa portarà un temps.
"Grà cies a aquest desincrustador anem a posar solució al problema de l'acumulació de calç, una de les grans reivindicacions veïnals de les últimes dècades. No obstant açò, sabem que encara tenim pendent resoldre un altre assumpte relacionat amb l'aigua com és el dels nitrats. Continuem treballant braç a braç amb la Direcció General de l'Aigua perquè aquest component se situe en nivells més adequats. Vull recordar que no hem deixat de costat aquesta lluita i estic convençut que al final aconseguirem que es convertisca en una qüestió del passat", ressalta el president de l'executiu municipal, Toni González.
Aquest matÃ, els operaris de l'empresa Del'aqua han col·locat l'eina sota la rotonda que separa Almussafes de Benifaió, el punt on comença la xarxa d'Egevasa que porta aigua a tota la població. D'aquesta forma, Almussafes es converteix en la primera localitat de la Ribera Baixa a disposar d'aquest aparell, denominat Desincal, que tal com assegura la companyia proveïdora s'ha instal·lat amb èxit en els edificis de les tres diputacions provincials i en diverses institucions, entre elles l'Hospital La Fe i l'Aeroport de L'Altet. A més, des que va començar a comercialitzar-se el sistema, fa al voltant de vint-i-cinc anys, també ha sigut adquirit per diversos municipis.
Col·locació
En la col·locació de la maquinà ria, que té una vida útil d'entre vint i vint-i-cinc anys, han participat dos tècnics de l'empresa instal·ladora, els qui han estat acompanyats pel gerent de la mateixa, Vicente Roig, l'alcalde d'Almussafes, Toni González, el regidor d'Urbanisme, Andrés López, l'enginyer tècnic industrial municipal, Manolo Boluda, i un tècnic d'Egevasa, entitat concessionà ria del servei de subministrament d'aigua en la localitat. La Diputació de València s'ha encarregat de sufragar els costos Ãntegres de la instal·lació d'aquest sistema grà cies a la subvenció de 74.000 euros concedida dins del seu pla dirigit a inversions financerament sostenibles.
Tal com han explicat els experts en la matèria, el sistema requereix d'inspeccions contÃnues per a comprovar el grau d'efectivitat. Per aquest motiu, s'ha col·locat una canonada testimoni, en la qual Del'aqua realitzarà les diferents anà lisis, sempre baix la supervisió dels treballadors de l'Ajuntament. "El manteniment és molt senzill i aquesta és un dels grans avantatges del sistema, grà cies al que podrem millorar la qualitat de tot el cabal d'aigua que arriba fins a Almussafes, xifrat en 3.000 metres cúbics", explica l'edil d'Urbanisme.
Beneficis
Grà cies a Desincal, en uns mesos podran apreciar-se fins a cinc principals beneficis. D'una banda, s'eliminarà la calç de les canonades i de les resistències dels electrodomèstics, dutxes, motors i grups de pressió, estalviant en reparacions o substitucions d'equips i allargant la seua vida útil. Per una altra, es percebrà un augment del cabal en la xarxa, en impedir que la calç s'incruste en les parets de les canonades i eliminar la calç existent, la qual cosa incrementarà la comoditat dels usuaris.
A més, seran diverses les millores a nivell mediambiental. En aquest sentit, es calcula que es requerirà menys temps per a aconseguir la temperatura òptima, tant en calefacció com en refrigeració, amb el que s'estalviarà energia. Aixà mateix, en tractar-se d'una tecnologia fÃsica, respectuosa amb el medi ambient i que no necessita en el seu procés cap tipus de manteniment, elimina sals, resines, productes quÃmics i abocaments de salmorra en la xarxa municipal.
Finalment, la millora del rendiment de tot tipus d'elements, com a motors, comptadors, aixetes, dutxes, electrodomèstics i altres aparells, repercutirà en un estalvi econòmic del que es podran beneficiar tant empreses com particulars.
Â