Almassora recorda a la dones assassinades en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere
Almassora s'ha unit a la commemoració de Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere amb la lectura d'un manifest en què l'equip de govern ha recordat el compromÃs del municipi amb aquesta xacra social. La corporació municipal ha recordat amb noms i cognoms les 44 dones mortes a les mans de les seues parelles o exparelles al llarg de 2018, aixà com la forma en la qual van ser assassinades i els fills i filles que van quedar orfes.
El mateix nombre de globus negres han penjat de la façana de la casa consistorial, en la qual ha lluït durant tota la setmana en llaç morat que representa les vÃctimes de la violència de gènere. Aixà mateix, com a obertura a l'acte institucional, l'actriu Pepa Cases han protagonitzat un espectacle participatiu de teatre i dansa que, sota el tÃtol "Besa'm...fins que la meua mort ens separe", ha recreat la forma en la qual els maltractaments prenen el control de la relacions afectives.
La regidora d'Igualtat, Susanna Nicolau, ha assegurat en la seua intervenció que "la violència de gènere és un problemes que ens afectes a totes i a tots i que qualsevol persona pot ser vÃctima d'aquestes agressions". L'edil ha tancat el seu discurs recordant un dels missatges més repetits en la lluita contra els maltractaments: "ens volem vives".
En ocasió d'aquesta commemoració, el departament d'Igualtat d'Almassora ha editat 5.000 calendaris de butxaca en els quals s'arrepleguen tots els recursos disponibles en el municipi per a atendre, assessorar i acompanyar les persones vÃctimes de violència de gènere i que podran trobar-se en diferents instal·lacions municipals, aixà com en les dependències de la Guà rdia Civil i de la Policia Local.
Com a part d'aquesta programació, estarà oberta al públic fins al 9 de desembre la mostra fotogrà fica 'No més princeses', cedida per la Fundació IsonomÃa a l'Ajuntament d'Almassora. La dotzena d'imatges exposades reprodueixen a princeses de comptes infantils en actituds diferents a les quals habitualment se'ls assignen i s'exhibeixen dones lliures i independents.