Almassora contracta nou personal per a avançar les obres EDUSI
L'Ajuntament d'Almassora ampliarà la seua plantilla amb la contractació de tres nous tècnics per a atendre, sobretot, els projectes derivats de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), que se sumen a les necessitats del programa Edificant i la rutina de treball municipal. Els aspirants seran, previsiblement, dos enginyers i un delineant per a assumir la càrrega derivada dels dos programes i accelerar les obres.
El reforç dels serveis urbanístics amb personal de categories superiors es mantindrà durant tres anys per a evitar el col·lapse d'aquest departament i accelerar les obres de competència municipal. De fet, tots dos programes estan subjectes a una temporalitat que ha de complir-se per a rebre les corresponents subvencions de les entitats supramunicipals.
L'equip de govern materialitzarà les noves contractacions amb les necessitats que han traslladat els actuals tècnics municipals, que han vist incrementat el seu volum de treball després d'aprovar la Unió Europea l'estratègia EDUSI per valor de 10 milions i la Conselleria d'Educació el programa Edificant valorat en 17 milions.
"El volum de treball s'ha disparat després que a la rutina habitual d'expedients i nous projectes purament municipals s'hagen sumat obres de vital importància per al futur d'Almassora com les recollides en EDUSI i en Edificant", ha assenyalat l'alcaldessa, Merche Galí. La munícep ha incidit que "no ens podem permetre perdre cap d'aquestes milionàries ajudes per les quals tant hem lluitat, per la qual cosa el reforç del departament serà decisiu per a revertir la inversió en la ciutadania".
Subvenció milionària
No en va, l'Ajuntament d'Almassora ha conclòs els informes per a la sol·licitud de més de 2,4 milions d'euros en subvencions EDUSI. Són les operacions vinculades a administració electrònica i accés de la població a les tecnologies de la informació i la comunicació, mobilitat sostenible, eficiència energètica i patrimoni cultural i històric.
Les cinc línies d'actuació sumen 4.895.000 euros, de manera que el consistori reclama a Brussel·les l'abonament del 50% de la quantia global, tal com figura en l'aprovació de l'estratègia. L'objectiu principal d'aquestes ajudes europees és aconseguir una ciutat més compromesa amb el medi ambient, accessible, respectuosa amb el patrimoni i avançada en l'ús de l'administració electrònica.