elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

XARXES-INNOVAESTIC 2024 de la Universitat d’Alacant aborda la docència universitària en temps d’IA

XARXES-INNOVAESTIC 2024 de la Universitat d’Alacant aborda la docència universitària en temps d’IA
  • Experts i docents es reuneixen a la Facultat d’Educació entorn de la innovació en l’ensenyament superior

La intel·ligència artificial i el seu impacte en la docència universitària és el tema central de XARXES-INNOVAESTIC 2024 de la Universitat d’Alacant (UA), corresponents a les XXII Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària (XARXES 2024) i al VII Workshop Internacional d’Innovació en Ensenyament Superior i TIC (INNOVAESTIC 2024).

Els dies 13 i 14 de juny de 2024 es desenvoluparà a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant aquesta trobada, organitzada per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UA i enfocada a millorar la qualitat de la docència a la Universitat d’Alacant.

Les jornades seran inaugurades dijous a les 10.00 hores a la sala d’actes de la Facultat d’Educació per la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro; pel degà Facultat d’Educació, José María Esteve, i per Rosana Satorre Cuerda, directora de l’Institut de Ciències de l’Educació.

En aquesta edició, que és presencial i telemàtica, es tractaran les innovacions pedagògiques en l’educació superior, les tecnologies emergents i les competències digitals, l’educació inclusiva i accessible, el desenvolupament sostenible i la responsabilitat social, l’avaluació i el desenvolupament de competències, la formació docent i les estratègies d’innovació educativa i, per descomptat, la intel·ligència artificial.

La conferencia plenària, que tractarà sobre l’educació en un món de persones i màquines, serà pronunciada per Senén Barro Ameneiro, director del Centre d’Investigació en Tecnologies Intel·ligents (CiTIUS) de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC).

Divendres, 14 de juny, la jornada començarà amb la taula redona sobre «IA (intel·ligència artificial) o AI (augment d’intel·ligència): un repte per a les universitats», moderada per Faraón Llorens Largo, catedràtic de la Universitat d’Alacant, i els ponents de la qual són Begoña Pérez Bernabéo, catedràtica de la Universitat d’Alacant, i Francisco José García Peñalvo, catedràtic de la Universitat de Salamanca.

Durant la resta de les jornades hi haurà tallers, taules de comunicacions simultànies i exposició de pòsters amb ponents de prestigi en aquest àmbit. La temàtica dels tallers serà molt diversa i inclourà temes com productivitat i aprenentatge en docència; plataforma Twine per a ludificació en HTML; Khipulearn, i gestió de tallers col·laboratius en Moodle.

La inauguració, la cloenda, les plenàries i la taula redona seran retransmeses en streaming.

Pujar