La Universitat d’Alacant i el Col·legi d’Infermeria acorden col·laborar en programes d’integració de salut i tecnologia
El conveni entre les dues institucions posarà a la disposició dels professionals del sector sanitari la plataforma digital Actuasalud, dissenyada per la UA per a avaluar la salut de les persones de més de 65 anys
La Universitat d’Alacant i el Col·legi Oficial d’Infermeria d’Alacant han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per a la integració de salut i tecnologia. L’acord l’han subscrit aquest dimarts la rectora de la UA, Amparo Navarro, i Montserrat Angulo, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria d’Alacant. Un acte al qual també han assistit la secretària general de la UA, Esther Algarra, el director del Secretariat Transferència Coneixement, José Luis Todolí, la professora d’Infermeria Loreto Maciá i Javier Fernández, per la Universitat d’Alacant, i per part del Col·legi d’Infermeria, el secretari provincial, Jose Antonio Avila Olivares.
L’objectiu del conveni se centra a establir pautes per a la col·laboració entre les dues institucions en projectes d’integració de salut i tecnologia, amb incidència en el disseny, programari, patents, models d’utilitat i serveis digitals. En concret, l’acord preveu posar a la disposició dels professionals sanitaris la plataforma digital Actuasalud, desenvolupada pel Laboratori d’Innovació en Sistemes per a Salut de la Universidad d’Alacant. Una eina dissenyada per a avaluar la salut de les persones més grans de 65 anys no institucionalitzades.
La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, ha assenyalat durant la signatura del conveni que «la tecnologia és una eina imprescindible en la sanitat, el sector sociosanitari necessita professionals, però també instruments que permeten millorar el seu treball i la seua eficiència».
Per part seua, la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria d’Alacant, Montserrat Angulo, ha destacat que «l’aplicació d’aquest recurs comportarà, sens dubte, millores notables en l’eficiència de la gestió pública sanitària».
La plataforma, dissenyada per la Universitat d’Alacant, emet un informe de la persona després de cada avaluació individualitzada en què s’indica informació d’utilitat per a la presa de decisions. Al seu torn, aquesta informació pot ser explotada per a la investigació en l’àmbit de la salut pública.