El Teatre Arniches rep la primavera amb dos “imprescindibles” de teatre i circ: ‘Freak’ i ‘POI’
‘Freak’ és una peça de teatre social que posa en evidència de manera directa i irresistible els conflictes de la dona en aquesta societat
‘POI’, de Cia. d’Es Tro, ha sigut la guanyadora del Premi FETEN 2023 al millor espectacle de carrer
Cultura de la Generalitat ofereix al Teatre Arniches teatre i circ. La delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo, defineix com a “imprescindibles” les propostes del cap de setmana. “Divendres tanquem trimestre amb ‘Freak’, que és una peça amb una força descomunal i que parla sobre els límits de les persones, per mitjà d’un text tan directe que provoca pudor i rialles entre el públic. I dissabte inaugurem nova programació amb un espectacle de circ fantàstic, per a públic de totes les edats”.
El divendres 31 de març, a les 20.30 hores, el Teatre Arniches ofereix l’obra ‘Freak’, d’Anna Jordan, una de les dramaturgues i directores escèniques europees més importants dels últims temps. Nou anys després d’estrenar-se en el Festival d’Edimburg, aquesta peça de teatre social sobre la feminitat i l’autoimatge torna als escenaris sota la direcció de Paula Amor.
‘Freak’ planteja qüestions com per què no som capaços de parar situacions en què, en realitat, no hi volem estar, o per què no som capaços de dir com volem que ens tracten, i aborda la sexualitat amb una mirada que transita entre l’humor i la desesperança. Les actrius Lorena López i Lara Serrano donen vida a les dues protagonistes d’aquesta història, i s’obrin en canal per a parlar de les seues intimitats sense embuts.
El dissabte 1 d’abril, a les 19.30 hores, l’Arniches obri el seu últim trimestre de programació amb l’espectacle de circ per a tots els públics ‘POI’, de la companyia d’Es Tro.
‘POI’ ha obtingut nombrosos reconeixements com el Premi Especial ATAPIB 2021, el Premi DRAC d’OR al millor espectacle de carrer de la 33a Fira de Titelles de Lleida, el Premi TAC Valladolid a la millor interpretació, el Primer Premi Panorama Circada 2022, i, el més recent, el FETEN 2023 al millor espectacle de carrer.
Guillem Vizcaíno és el creador i intèrpret d’aquesta peça que fusiona les arts del circ amb el popular joc de la trompa i les arrels de la cultura mediterrània. Una exploració de diferents tipus de fustes, formes i puntes de suport li ha permés la creació de trompes personals i molt especials per a contar la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seua trompa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta al joc, un dels estats més importants de la vida.