ALICANTE | EDUCACIÓ

La UA posa en valor el talent dels seus Alumni destacats

ELPERIODIC.COM - 19/05/2023

La rectora va presidir ahir la gal·la “Talent Global UA” en la qual es va reconèixer la trajectòria professional de quinze dels seus egressats

A més, es va fer lliurament del guardó “Alumni honorífic” als prestigiosos investigadors de la UA Fernando Maestre i Javier García

 

La sala d’actes de l’aulari II va acollir ahir de vesprada la gal·la “Talent Global UA”, un emotiu acte organitzat pel programa Alumni UA amb l’objectiu de posar en valor el talent sorgit a la Universitat d’Alacant, reconnectar l’antic alumnat amb la institució i entre si. La gala va atorgar distincions a quinze Alumni de la UA que ha aconseguit la màxima rellevància en el món empresarial i en institucions públiques, en tres categories: Alumni Honorífics; Alumni Il·lustres; i Alumni Il·lustres Ambaixadors i Ambaixadores.

La rectora Amparo Navarro va subratllar la labor duta a terme en el programa Alumni UA, liderat per Ana Laguna, delegada de la rectora per a Relacions amb la Societat, ja que “amb el rellançament del programa Alumni l’any passat hem creat una comunitat UA connectada entre si, que permet l’ajuda mútua dels nostres estudiants actuals amb els companys que els van precedir, tant com a mentors, com a tutors en pràctiques, com a ambaixadors de la UA”. En aquest sentit, Navarro va voler puntualitzar que “a la UA hem sigut pioners, ja que la nova LOSU estableix com una línia estratègica programes alumni –com el que nosaltres ja tenim en marxa– que afavorisquen el mecenatge i l’aprenentatge al llarg de la vida, i d’acord amb els programes de captació i retorn del talent que prepara el Ministeri i la Generalitat”.

Per part seua, la professora Ana Laguna va fer en la seua intervenció un breu recorregut de les activitats dutes a terme pel programa Alumni el passat curs i va voler posar l’accent en la importància d’aquesta gala que té com a objectiu “destacar el talent, l’esforç, el treball, l’audàcia, la capacitat de superació i el compromís amb l’excel·lència”. De la mateixa manera, Laguna va avançar algunes de les línies estratègiques futures: “Estem en el camí traçat. Hem de desenvolupar més projectes, aconseguir acords de col·laboració, impulsar intercanvis, debats, trobades, aprofitar al màxim totes les eines al nostre abast, atraure i retenir el talent”.

 El lliurament de guardons en la gala va començar amb la categoria Alumni Il·lustres Ambaixadors i Ambaixadores 2023. En aquesta categoria la UA reconeix alumni que han aconseguit prestigi internacional en els seus àmbits del coneixement i activitat professional. En aquesta edició del 2023 han sigut sis egressats els mereixedors d’aquest guardó: Ana Fernández, arquitecta sènior per a l’oficina MASS Design Group (Boston); Diego Armando Albert, assistant director d’Operacions i Seguretat (Flight Operations) per a la zona d’Àsia Pacífic des de Singapur, per a la IATA (International Air Transport Association); Juan Antonio Vicente, vicepresident d’Infraestructures en la divisió de Fusions i Adquisicions del Banc HSBC; María José García Bonete, investigadora sènior en el departament Discovery Science d’AstraZeneca a Göteborg; Pablo Senís, traductor de les Nacions Unides des de fa quasi 12 anys; i Paula Benedicto, membre de l’equip d’animació en Walt Disney Animation Studios (Los Angeles. Califòrnia).

En les seues intervencions els premiats en aquesta categoria van coincidir a declarar “sentir-se molt honrats per aquest reconeixement”. Diego Armando Albert va afirmar que “la UA ha sigut per a mi un vehicle extraordinari de progrés” i va reivindicar el paper de la universitat com a “vehicle de transformació social”. Un altre dels guardonats en aquesta categoria, Pablo Senís, va acudir a arreplegar el guardó acompanyat per la seua samarreta de bàsquet de l’equip UA de fa 20 anys, del qual va formar part: “Aquesta samarreta m’ha acompanyat per tot el món”. Paula Benedicto va formar part de la 1a promoció d’Enginyeria Multimèdia i va animar en el seu discurs a “llançar-se malgrat les pors, perquè els somnis s’acompleixen però amb molt d’esforç”. L’arquitecta Ana Fernández va destacar la falta de referents femenins que va tenir en aquest camp quan va estudiar, la qual cosa va suplir perquè “vaig tenir la sort de comptar a la UA amb uns professors meravellosos que em van animar a llançar-me pels meus somnis i trencar l’ou”.

La segona part del lliurament de guardons va correspondre als “Alumni Il·lustres”. Aquests guardons es concedeixen a egressats i egressades de la UA de reconegut prestigi en els seus àmbits del coneixement i activitat professional, que desitgen continuar fent costat a la Universitat d’Alacant i aportar la seua experiència i projecció social. Van rebre el guardó Ezequiel Moltó, director de Comunicació i Relacions Institucionals del grup Vectalia; Marta Monllor, professora de la UA i especialista en Violència de Gènere, Gestió de Fundacions, Serveis Sociales i Drets de la Infància; Miquel Tarí, membre del Departament de Resolució del Banc d’Espanya; Salvador Vives, director de l’editorial Tirant; Sara Revert, directora econòmica de l’Hospital Sant Vicent del Raspeig; i Verónica Cantó, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Verónica Cantó va voler recordar com va començar els estudis en els inicis de la UA, en barracons militars, i va mostrar l’orgull per veure-la créixer i convertir-se en referent, igual que un altre dels seus companys guardonats, Salvador Vives, qui va voler plantejar una reflexió sobre la UA com a servei públic: “És necessari preguntar-se què hauria sigut d’aquesta part de la Comunitat Valenciana sense la Universitat d’Alacant?” Per part seua, Ezequiel Molto va qualificar a la UA com “Una font inesgotable de talent”, una cosa que va destacar des de la seua doble vinculació amb la UA: com a alumne i com a periodista que va cobrir durant anys la informació universitària i va viure de primera mà l’evolució d’aquesta. Sara Revert, va voler recordar amb les seues paraules que “els somnis no s’acompleixen. Es lluiten, es matinen i es treballen” i va destacar la importància de la motivació que imprimeix el professorat en els joves.

La gala va finalitzar amb el lliurament dels guardons Alumni Honorífics, als reconeguts i multipremiats docents i investigadores de la UA Javier García i Fernando Maestre, els qui van rebre el guardó al costat del rector de la Universitat de Perusa (Itàlia) Maurizio Oliviero, que va ser el primer alumne Erasmus en la història de la UA.

Javier García va afirmar que “no hi ha millor afecte que el que ve dels teus, dels teus companys” i va afirmar que “gràcies a la UA he aconseguit la meua posició professional d’avui, amb esforç i intel·ligència, però, per a això necessites, a més, un equip. Agraïsc la feina del meu, dels meus companys del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la UA”. Maestre va coincidir a destacar la “especial il·lusió que suposa rebre aquest guardó per part de la UA, la meua universitat” i va subratllar la importància de la UA com a “catalitzadora del talent”.

MÉS FOTOS