elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA organitza el VI Simposi Internacional d’Arts Escèniques

La UA organitza el VI Simposi Internacional d’Arts Escèniques
  • La trobada estarà dedicada a ‘Memòria i identitat a través de la literatura dramàtica catalana comparada (1989-2020)’

  • Jorge Dubatti, màxim especialista en teoria del teatre i en teatre llatinoamericà, impartirà la conferència en línia de clausura

 

L’Institut Interuniversitari de Filologia Catalana i el Departament de Filologia Catalana de la UA, amb la col·laboració del CeMaB, organitzen el VI Simposi Internacional d’Arts Escèniques «Memòria i identitat a través de la literatura dramàtica catalana comparada (1989-2020)», que tindrà lloc els dies 20 i 21 d’octubre, de manera presencial, en les instal·lacions del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB. Facultat de Filosofia i Lletres III).

Dirigit pels professors Gabriel Sansano i Isabel Marcillas, el simposi s’estructura al voltant de tres blocs temàtics: "Memòria i patrimonialització d’un art efímer: espais, intèrprets, escenografies; Escriptura de dones, col·lectius minoritzats i patrimoni cultural; i Literatura dramàtica comparada i patrimonialització de la memòria col·lectiva, símbols culturals".

El crític i historiador teatral Jorge Dubatti, màxim especialista en teoria del teatre i en teatre llatinoamericà, impartirà la conferència de clausura sobre «Teatro comparado, poética comparada, geografía teatral: otras perspectivas sobre el acontecimiento teatral». L’activitat es farà en línia en el CeMaB, el 21 d’octubre a les 13 h, i es retransmetrà en directe.

El programa inclou també la participació d’altres ponents destacats, entre els quals es troben el professor Enric Gallén (Universitat Pompeu Fabra), especialista en la recepció teatral, i la dramaturga argentí-catalana Victoria Szpunberg, al costat d’altres especialistes de les universitats Autònoma de Barcelona, Còrsega, Carles III, València, i de la University of Swansea (Regne Unit).

Gabriel Sansano explica que «organitzem aquest simposi cada tres anys, des del 2006, i tenim com a objectiu la posada en comú de la investigació i els avanços en el coneixement de les arts teatrals contemporànies. Aquest simposi és l’únic congrés de caràcter periòdic dedicat a l’estudi del teatre, dins de la Xarxa Vives, i reuneix universitats europees i centres superiors d’ensenyament d’arts escèniques que investiguen en l’àmbit català i hispànic»

Programa complet del Simposi

Jorge Dubatti

Jorge Dubatti és catedràtic a la Universitat de Buenos Aires. Màxim especialista en teoria del teatre i en teatre llatinoamericà. Entre les aportacions principals als estudis teatrals es compten les seues propostes teòriques sobre Filosofia del Teatre, Teatre Comparat i Cartografia Teatral, disciplines en què ha sigut pioner. Entre els seus guardons es troben el Premi Shakespeare 2014 (Festival Shakespeare de Buenos Aires i Ambaixada d’Anglaterra), el Premi María Guerrero 2014 (atorgat per l’Associació Amics del Teatre Nacional Cervantes) i els Premis Konex 2007 i 2017. Ha publicat més de 200 llibres sobre teatre argentí i universal i actualment és subdirector del Teatre Nacional Cervantes (Teatre Nacional de Buenos Aires).

Pujar