ALICANTE | SOCIETAT

La UA organitza les jornades “Perspectives sobre la internacionalització: col·laboració entre Espanya i Cambodja”

ELPERIODIC.COM - 07/06/2024

L'esdeveniment forma part del projecte Erasmus + CHAIn, que aborda el paper de la internacionalització per a millorar la qualitat acadèmica de les universitats cambodjanes

L'Oficina de Gestió de Projectes Institucionals (OGPI) de la Universitat d'Alacant (UA) ha organitzat la jornada titulada “Perspectives sobre la internacionalització: col·laboració entre Espanya i Cambodja” per a abordar el paper de la internacionalització en la transformació de la societat. La inauguració de les jornades tindrà lloc dimarts 11 de juny, a les 10.30 hores, a l'aula P3/0-04 de l'edifici Polivalent III, i serà a càrrec del director de Relacions i Projectes Institucionals i investigador principal de la UA en el projecte CHAIn, Juan Llopis, i de la directora del Servei de Gestió de Projectes Institucionals, Carolina Madeleine. Durant l'esdeveniment, a més, la rectora Amparo Navarro rebrà els seus homòlegs de les universitats cambodjanes, com també el representant del Ministeri d'Educació Superior de Cambodja.

Projecte Erasmus + CHAIn

La iniciativa s'emmarca en el projecte Erasmus + CHAIn, l'objectiu del qual és augmentar la qualitat acadèmica i les activitats d'investigació de les institucions d'educació superior de Cambodja mitjançant el desenvolupament de capacitats d'internacionalització. La jornada inclou ponències enfocades a la promoció de relacions internacionals en el context universitari en les quals participaran diferents experts de la UA com el director del Secretariat de Mobilitat, José Luus Oliver; la subdirectora dels Projectes de Mobilitat, Elena Agulló Sánchez, i la secretària acadèmica de l’EIDUA, Carmen Pire.

El projecte estratègic CHAIn promou canvis que afectaran tot el sistema d'educació superior de Cambodja. Entre els seus objectius específics es troben la consolidació de l'estructura d'internacionalització i el desenvolupament de capacitats humanes en aquestes institucions mitjançant programes de formació específics, però també la promoció d'una sèrie de reformes de governança i l'establiment d'un full de ruta des del Ministeri d'Educació, Joventut i Esports de Cambodja, que també forma part del projecte. La sostenibilitat dels resultats s'assegurarà mitjançant la creació d'una xarxa d'internacionalització que promoga i implemente accions estratègiques.

Experts en relacions internacionals

Les jornades es duran a terme en el marc de la reunió d'estudi del projecte CHAIn titulat “Cambodian Higher education Advancing in Internationalisation”, coordinat per la Universitat de Saarland i gestionat per l’OGPI en la UA.

La jornada de dimecres 12 comptarà amb destacats panelistes de Cambodja i Espanya, experts en relacions internacionals, rectors i representants del Ministeri d'Educació Superior de Cambodja. La jornada iniciarà a les 9 hores, amb una presentació sobre l'estatus de la internacionalització a Cambodja, que serà a càrrec del subdirector general d'Educació Superior del país.

A més, la directora del Servei de Gestió de Projectes Institucionals de la UA, Carolina Madeleine, moderarà la taula redona titulada "Diplomàcia del coneixement: com contribueixen les institucions d'educació superior a la transformació global”, que tindrà lloc de 10 a 11.30 hores i en la qual participaran la vicerectora de Relacions Internacionals de la UA, Rosa María Martínez, el subdirector general d'Educació Superior de Cambodja, Bunlay Nith, i Leticia Díaz Platero, del Servei de Dimensió Internacional en la Unitat d'Educació Superior. Els ponents hi reflexionaran sobre el rol que juguen les universitats com a centres de coneixement per a fer front a problemes globals i transformar la societat.

D’altra banda, en la taula redona titulada “Estratègies per a la internacionalització”, que transcorrerà de 12 a 13.30 hores, s'abordarà la situació actual de la internacionalització en les universitats cambodjanes. En el debat participarà el rector de la Universitat Nord-americana de Phnom Penh, Kolap Tep, el president de la Universitat de l’Oest, Kieng Rotana, el president de la Universitat del Sud-est Asiàtic, Sothy Pixen, i el representant de l’Institut Tecnològic de Cambodja, Soc Ty.

La jornada està oberta a la participació del públic i es retransmetrà per la plataforma Vèrtex de la UA.