La UA impulsa el lideratge de dones en investigació i educació superior a Àfrica
Hi participen professores, investigadores i directives universitàries (rectores, vicerectores, deganes) d’universitats de països de l’Àfrica subsahariana
La Universitat d’Alacant, profundament compromesa amb el desenvolupament de tots els pobles, és conscient de la importància d’avançar en el compromís amb els països de l’Àfrica subsahariana. Per aquest motiu, la UA organitza les jornades Reptes del Lideratge de les Dones en Institucions d’Investigació i Educació Superior a l’Àfrica Subsahariana, que tindran lloc els dies 15, 16, 17 i 18 de novembre al campus i a la Seu Ciutat d’Alacant. Per a contribuir a aquests objectius, el Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament de la UA organitza aquesta trobada en col·laboració amb el Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant, la Fundació Dones per Àfrica i la Generalitat Valenciana.
La vicerectora de Relacions Internacionals, Rosa María Martínez, detalla que «som conscients de la importància fonamental de la implicació de la dona en llocs d’alta responsabilitat i, en el context actual, en llocs de responsabilitat acadèmica i cientificotècnica. Per aquest motiu organitzem aquestes jornades de treball amb dones professores, investigadores i en llocs de direcció (rectores, vicerectores, deganes, etc.) en universitats de països de l’Àfrica subsahariana amb l’objectiu d’impulsar-hi la cooperació».
Les jornades comptaran, a més, amb la participació d’altres actors socials que estan implicats en la cooperació per al desenvolupament com ONGD. l’ambaixador d’Espanya en Missió Especial per al Pla Àfrica, Alberto Virella, i la directora de la Fundació Dones per Àfrica, Teresa Lange, entre altres persones amb una destacada labor en matèria de cooperació internacional. Entre l’elenc de ponents, el programa inclou la participació de dones arribades de Moçambic, Nigèria, Guinea Equatorial, Tanzània, Mauritània, Benín, Camerun o Senegal. A més de les ponències, durant la trobada es durà a terme un Fòrum de Discussió per al Desenvolupament d’una Estratègia de Cooperació i la taula redona «Cooperació amb països de l’Àfrica subsahariana, què pot aportar la societat?», en els quals participaran l’ONG de Cooperació al Desenvolupament, ajuntaments i la diputació.