elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Càtedra de Bretxa Digital Generacional organitza un ‘webinar’ sobre l’ús i l’accés als serveis digitals

  • En ell es presentaran els treballs realitzats en la seua segona edició

El pròxim 12 d’abril, a les 10:00 h, tindrà lloc el ‘webinar’ «Serveis digitals i la veu dels adults majors. Propostes per a la investigació sobre bretxa digital» en el qual –organitzat per la Càtedra de Bretxa Digital Generacional– es donaran a conèixer els treballs realitzats en la seua segona edició.

La presentació dels resultats del segon informe es concep com una oportunitat per a crear un espai per a la reflexió i la generació de coneixement. Com a conseqüència, el pròxim esdeveniment, que serà ‘online‘ i gratuït, pretén proporcionar temes d’investigació per a estudis futurs i donar veu, com a punt de partida, a les persones adultes majors, a propòsit de l’organització dels pròxims premis de la Càtedra a la investigació jove. En particular es proposen temes relacionats amb l’accés i l’ús dels diferents serveis digitals.

L’acte s’iniciarà amb la salutació institucional d’Eva Espinar Ruiz, vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, i María Muñoz Blanco, directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

A continuació, començarà la intervenció titulada «El Consejo Valenciano de Personas Mayores: dar voz a los mayores», de Milagros Julve Negro, qui té una extensa trajectòria com a professora universitària dedicada a temes relacionats amb la política social, el treball social amb persones majors i dependència.

Després d’aquesta s’obrirà la taula redona «Serveis digitals i adults majors» en la qual es reflexionarà sobre els diferents serveis digitals des de diferents punts de vista. Hi intervindran José Miguel Beltrán Castellanos, professor del Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat de la Universitat d’Alacant; Eduardo Zafra Galán, metge i vocal del Consell Valencià de Persones Majors; i María José Jordá García, former BBVA customer experience head.

Abans del tancament s’obrirà un espai per a l’exposició dels resultats principals de la Càtedra obtinguts durant l’any 2021, de la mà de Natalia Papí Gálvez, la directora.

L’esdeveniment finalitzarà amb la intervenció d’Esther Algarra Prats, secretària general de la Universitat d’Alacant, unitat de la qual depenen les Càtedres Institucionals de la UA.

Com explica la directora de la Càtedra, durant 2021, «es va donar veu a la població la realitat de la qual pretén entendre, dirigint-se a aquesta com una font primària a través d’un tractament mixt que va proporcionar més informació de la població major de 54 anys i una primera aproximació a la generació immediatament posterior, en ampliar l’observació qualitativa als majors de 39 anys». Conta Papí, que «es va proposar observar els usos de la tecnologia atenent la utilitat d’aquesta i el context a través de tècniques quantitatives i qualitatives. Es va aplicar una enquesta telefònica que es va complementar amb entrevistes també telefòniques, en les quals es va preguntar sobre l’accés, els usos i la utilitat de les tecnologies, i es va prestar també atenció als serveis digitals, com ara els associats a l’administració pública, la salut o la banca. Es va apostar pel enfocament intergeneracional. A més, la Càtedra va fer una primera exploració dels recursos, projectes o accions portades a terme per un conjunt d’entitats, com ara administracions públiques, organitzacions no governamentals o altres organismes de la Comunitat Valenciana».

La Càtedra és fruit del conveni entre la Universitat d’Alacant (UA) i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital.

Per a assistir-hi cal inscriure-s’hi en aquests enllaços, en valencià o castellà.

Valencià: https://kutt.it/cbdgeneracional-ua-gva-val

Castellà: https://kutt.it/cbdgeneracional-ua-gva-cas

Pujar