ALGEMESÍ | ECONOMIA I NEGOCI

L'activitat empresarial als polígons industrials ja suposa el 90% de l'economia d’Algemesí

ELPERIODIC.COM - 15/10/2020

El 82% de les contractacions laborals es fan a les empreses de les zones industrials

L’activitat empresarial dels polígons industrials d’Algemesí ja suposa el 90% del pes de l’activitat econòmica de la ciutat. Així ho revela un estudi d’anàlisi econòmica financera portat a terme per la consultora KPI Controllers i que s’ha presentat als agents econòmics d’Algemesí en un acte virtual.

L’estudi conclou que les empreses ubicades als diversos polígons de Cotes, Xara, Pepe Miquel i altres zones donen treball a prop de 2.500 persones. El treball afirma que la indústria suposa ja el 60 % de les empreses locals, suposa el 90 % del pes de l’economia d’Algemesí, i assumeix el 82 % de la contractació de treballadors a la ciutat.

L’evolució del tipus d’empreses ubicades als diversos polígons està marcada en xifres econòmiques. L’any 2006 les empreses industrials dels polígons facturaren 107.796.000 euros i les empreses de serveis ubicades a aquests espais 84.098.000 euros. Dotze anys després, les empreses industrials facturaren 303.301.000 euros, mentre les empreses de serveis se situaven en 179.900.000 euros. Unes diferències que marquen una tendència clara des de l’any 2016.

A Algemesí hi ha 403 empreses. Per sectors, 230 són serveis, 85 indústries, 79 relacionades amb la construcció i 9 entren en la qualificació d’agricultura i ramaderia.

El polígon de Cotes és el més important en facturació i treballadors. De fet, el polígon de Cotes suporta un 67 % del pes de l’economia d’Algemesí, el polígon de Pepe Miquel aporta un 10 % i Xara el ­8,5 % del volum econòmic de la nostra ciutat.

La regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido, ha destacat la importància de disposar d’una anàlisi que ens marca la realitat econòmica «per a poder avançar en el Pla de dinamització econòmica que suposa marcar el futur de la ciutat; i considerem que és primordial treballar per aconseguir més sòl industrial que motive la instal·lació de noves empreses i done garantia de creixement i inversió a altres que ja estan ubicades ací».

El Pla de dinamització econòmica es va iniciar la passada legislatura com una direcció de treball per a impulsar l’economia local posant d’acord a tots els grups municipals i la col·laboració fonamental d’EMPAL, ACSA i les entitats de gestió dels polígons industrials.