EDUCACIÓ

Alerten de nou de més errors en l'adjudicació de places en Secundària i demanen un 'pla de xoc'

CARLOS MEDINA - 23/08/2023

Aquest dimecres de matinada la Conselleria d'Educació ha publicat la nova adjudicació de places per als professors interins de Secundària. No obstant això, en aquest llistat han tornat a aparéixer alguns errors, a només dues setmanes que arranque el curs escolar.
Cal recordar que el passat 10 d'agost es va publicar una primera adjudicació que contenia nombroses fallades, dijous passat una rectificació, també amb alguns errors, i finalment de nou una altra correcció el divendres per a docents de Secundària i Primària que han superat oposicions i processos d'estabilitat, on CCOO també va localitzar algunes incorreccions.

Aquesta setmana s'ha continuat amb la publicació el dimarts del llistat de Formació Professional, que segons el sindicat STEPV també contenia fallades, així com el dels mestres interins d'infantil. Els últims a conéixer els seus nous llistats han sigut els professors interins de Secundària, aquest dimecres de matinada, encara que els docents també han començat a descobrir alguns errors encara no resolts pel sistema informàtic.

Per això, des del Sindicat STEPV han demanat als docents que facen les seues reclamacions en el sistema intern Ovidoc de la Conselleria, al mateix temps que des de CSIF demanen un pla de xoc per a solucionar el problema, al mateix temps que des de CCOO recorden que “les adjudicacions per a l'inici del curs 2023-2024 haurien d'haver sigut resoltes l'última setmana de juliol o la primera d'agost”, per la qual cosa aquest retard està posant en risc l'inici d'un curs escolar que hauria d'arrancar l'11 de setembre.

En qualsevol cas, una situació que ha alçat una profunda tempesta política entre partits, amb acusacions creuades sobre qui és el culpable que el sistema informàtic no contemplara els requisits per als nous llistats, i amb l'espasa de damocles de possibles reclamacions en cadena per part dels afectats, que neesitan saber el seu destí amb antelació per a planificar el seu trasllat.

CSIF demana un pla de xoc

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha iniciat un nou procediment per a recollir les noves incidències i errors detectats en l'última resolució d'adjudicació de places d'inici de curs, publicada aquesta matinada, amb la finalitat de donar el seu trasllat al Consell i tractar d'agilitzar al màxim la seua resolució.

“Encara que en menor mesura que el document que es va publicar a principis del mes d'agost, la realitat és que les llistes continuen contenint errors”, han lamentat des de CSIF, que han explicat que totes aquestes incidències “s'estan recopilant per a traslladar-les a la Conselleria i tractar que se solucionen al més prompte possible”.

En aqueix sentit, des de la central sindical han recordat que “el fet que, a deu dies de l'obertura dels centres educatius, hi haja docents que encara desconeguen el seu destí ens col·loca en una situació històrica i lamentable que no ha de tornar a repetir-se”.

Per això, CSIF ha demanat una reunió tècnica amb el conseller d'Educació amb l'objectiu de “plantejar un pla de xoc que treballe en tres línies fonamentals, com són la millora i actualització dels sistemes informàtics i els programes que gestionen les plantilles; l'augment dels efectius personals en la Direcció General de Personal de la Conselleria d'Educació, en les direccions territorials i altres serveis que s'entenguen vitals per al bon funcionament del sistema públic valencià d'educació; així com explorar nous processos que agilitzen les adjudicacions i permeten als docents centrar-se exclusivament en la millora de la qualitat a les aules i no resoldre cada vegada un major volum d'assumptes burocràtics amb l'administració”.

“Es tracta d'articular mesures que permeten agilitzar els procediments de manera que, a més de garantir que tots els docents tenen les adjudicacions que els correspon, ens permeten convertir-nos realment en una administració del segle XXI i millorar la qualitat de l'educació pública valenciana”, ha destacat Jose Seco, president de CSIF Educació en la Comunitat Valenciana.