ALCORA | EDUCACIÓ

L'Alcora posa en valor la tasca dels centres educatius en les jornades “Experiències i projectes dintre i fora de les aules”

ELPERIODIC.COM - 28/06/2021

Se celebren del 28 al 30 de juny a l'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora

L'Ajuntament de l'Alcora, amb la col·laboració del Grup d'Investigació de la Universitat Jaume I Q-Heart, ha posat en marxa les jornades d'educació “Experiències i projectes dintre i fora de les aules al nostre territori”, que se celebraran fins al 30 de juny a l'Escola Superior de Ceràmica. Es tracta d'una de les accions educatives en el marc de les Ciutats de l'Aprenentatge de la Unesco, de les quals l'Alcora forma part.

L'objectiu de la iniciativa, que comptarà amb més de 60 participants al llarg de les 3 jornades, és posar en valor totes les accions i activitats que estan desenvolupant els centres educatius, en tots els àmbits i nivells educatius, i permetrà, a més de conéixer el que es desenvolupa dins i fora de l'aula, reflexionar sobre l'educació i les diferents metodologies que connecten amb la societat.

Les jornades han estat inaugurades per l'alcalde, Samuel Falomir, la regidora d'Educació, Vanessa Periz, i la doctora de la Universitat Jaume I, Ana M. Vernia, coordinadora de la iniciativa.

Periz ha destacat que, entre altres activitats, en aquest curs s'ha posat en marxa amb “gran èxit” el projecte Aules al Carrer, que es realitza conjuntament entre tots els centres educatius i l'Ajuntament, a través del Museu de Ceràmica.

“Sens dubte, aquest, juntament amb tots els projectes vinculats a la Reial Fàbrica i el patrimoni, entre altres, són clars exemples de la destacada tasca que s'està duent a terme des dels centres de l'Alcora i la comarca quant a innovació educativa”, ha manifestat.

“Un nou model en el qual cobra protagonisme l'aprenentatge cooperatiu, l'ensenyament per projectes i altres metodologies que trenquen amb l'esquema clàssic i doten a l'alumne d'un paper més dinàmic”.

Per la seua part, Vernia ha ressaltat que “l'educació està canviant, els valors, el compromís social i la responsabilitat miren cap a l'agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, per la qual cosa és important conéixer i reflexionar sobre el que es fa a l'escola. Hui tenim grans mestres amb grans propostes i projectes que mereixen ser reconeguts/des, no sols pel seu valor educatiu, sinó també pel seu impacte positiu en la societat”.

Falomir i Periz han aprofitat l'acte per felicitar els centres educatius (equips directius, professorat...) i el personal del Museu de Ceràmica “per estar sempre buscant, creant i experimentant…per impulsar iniciatives per tal de millorar la qualitat de l'ensenyament, enriquir les experiències educatives i acostar els aprenentatges a les necessitats de l'alumnat”.

“A través d'aquesta iniciativa volem posar en valor tots eixos projectes que situen al nostre territori com a referent en innovació educativa, a més d'intercanviar informació i vivències, perquè compartir experiències i projectes és clau per al progrés de l'educació. Esperem que siga una experiència molt enriquidora per a tots i totes.”, han conclòs.

MÉS FOTOS