Més l'Alcora aborda en 2024 un centenar d'iniciatives per a millorar la neteja, activar projectes i alleujar la càrrega fiscal
ELPERIODIC.COM - 30/12/2024El grup municipal de Més l'Alcora ha desenrotllat una intensa labor de control de la gestió de l'equip de govern en este any 2024 que està a punt de finalitzar. El portaveu de la formació, Agustín Chiva, ha portat al ple municipal i a les diferents comissions de govern una vintena de propostes i més d'un centenar d'interpel·lacions sobre tot tipus d'assumptes.
Deficiències com l'avaria del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics situat en el pàrquing del pavelló poliesportiu, que dos anys després segueix inutilitzat, o la necessitat d'elevar l'altura de la barana de la plaça Nova per a previndre algun accident per l'alt desnivell de fins a quatre metres han sigut algunes de les qüestions que Chiva ha reclamat a l'executiu municipal.
Més l'Alcora també ha mostrat el seu suport al crèdit bancari de 2,6 milions d'euros en incloure l'execució de projectes fonamentals com la Casa de la Cultura, la compra de la Fàbrica Sanchis o la supressió del polèmic carril bici de la carretera CV-16.
No obstant això, ha rebutjat la nova taxa d'escombraries per ser “injusta i desmesurada” ja que afectarà a totes les butxaques per igual. Agustín Chiva reclamarà este pròxim any l'aprovació de bonificacions fiscals de cara a 2026 per a alleujar eixa càrrega fiscal a col·lectius com les famílies nombroses, les monoparentals, discapacitats i persones majors.
Més l'Alcora també ha mostrat els seus dubtes respecte al pròxim pressupost de l'any 2025 ja que sí que inclou partides necessàries com l'execució del PAI Santa però falten diners per a remodelar alguns carrers del nucli urbà i per a executar projectes necessaris com la remodelació de la Pista Jardí.
Chiva remarca que quasi totes les crítiques i suggeriments traslladats a l'executiu socialista “són el reflex del sentir dels veïns i veïnes de l'Alcora perquè són ells els qui ens han anat traslladant les seues necessitats perquè nosaltres les posàrem damunt de la taula a l'Ajuntament”.
És el cas de l'exigència de reposar la tanca del depòsit d'aigua, així com d'extremar la neteja en els accessos i en alguns carrers de la Urbanització El Pantà. “Els veïns també han expressat en nombroses ocasions el seu malestar pel pèssim estat dels contenidors d'escombraries, per la falta de manteniment d'alguns camins rurals i per l'existència d'abocadors il·legals en punts com l'encreuament del camí de La Simona amb el Regatell, i així ho hem traslladat al govern municipal”, recorda Agustín Chiva. Una reivindicació que fa extensiva al nucli urbà i a la carretera Viària de Circumval·lació, un lloc de passeig molt freqüentat pels veïns pese al lamentable estat de les voreres.
Respecte al paratge de Sant Vicent, Més l'Alcora també ha aconseguit enguany que el ple municipal donara suport a una moció per a implementar un punt de llum i impulsar un cicle cultural d'estiu i va denunciar la inutilització de la piscina xicoteta municipal. D'igual mode, també ha presentat amb èxit una altra moció per a reclamar la instal·lació d'un bany públic al parc de la plaça Germanes Ferrer Bou. “Agraïm que l'equip de govern haja aprovat la gran majoria de les nostres mocions ja que responen a necessitats bàsiques de la ciutadania de l'Alcora, però ara en 2025 és el moment de dur-les a terme amb l'entrada en vigor del nou pressupost. Estarem vigilants perquè així siga”, afegeix Chiva.
En matèria d'ocupació, Més l'Alcora va presentar una altra iniciativa al ple municipal per a reclamar a la Generalitat que no retallara els programes finançats amb fons públics de Labora ja que són fonamentals per a combatre la desocupació en la nostra localitat.
La vivenda també ha centrat una part important de l'activitat municipal de Més l'Alcora. Agustín Chiva va proposar cedir a la Sareb diverses parcel·les municipals en desús per a construir vivenda pública en règim de lloguer.
Respecte al medi ambient, Més l'Alcora ha seguit molt de prop les repercussions de la sentència del TSJCV que va avalar la tramitació perquè l'empresa Aprocol instal·le una planta de residus. “Pensem que l'Ajuntament ha de ser transparent en este assumpte tan delicat i celebrar totes les assemblees informatives obertes a la ciutadania que siguen necessàries”, remarca Chiva.
Preservar el patrimoni històric de l'Alcora, i en concret les termes romanes de Santa, ha de ser també un altre pilar fonamental de l'acció de govern per a conéixer millor la nostra història i potenciar el turisme. Per això, Més l'Alcora va aconseguir que el ple municipal aprovara la moció que presentem en favor d'instal·lar un panell divulgatiu i d'adequar l'aparcament.
Finalment, en l’àmbit educatiu, la nostra formació va reclamar a la Generalitat que estenga a l'anglés les convalidacions dels certificats C1 i B2 de valencià.
Agustín Chiva desitja a tots els veïns i veïnes de l'Alcora “un bon any 2025, amb salut i treball, que són els dos pilars fonamentals. Nosaltres des de l'Ajuntament seguirem la mateixa línia d'oposició constructiva per a contribuir a que l'Alcora millore com a poble en tots els aspectes”.