L'Ajuntament d'Alcoi serà present en la fira Alcoibot per a donar a conéixer el ‘Kit Ciutadà’
El certamen està organitzat pel col·legi Salesians Joan XXIII i tindrà lloc aquest divendres, 31 de març
L'Ajuntament d'Alcoi serà present aquest divendres, 31 de març, en la II edició d’Alcoibot, la Fira de Robòtica Educativa, Indústria 4.0, IoT i Noves Tecnologies, organitzada pel col·legi Salesians Joan XXIII. L'esdeveniment, en el qual col·laboren el consistori i el campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, està obert a la ciutadania i es podrà visitar de 9.00 a 14.00 hores.
L'Ajuntament participarà en Alcoibot amb un estand on presentarà les aplicacions i particularitats del ‘Kit Ciutadà’, una iniciativa subvencionada al 70% per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) amb 108.713 euros.
Tecnologia fàcil i divertida a l'abast de totes les edats
El Kit Ciutadà està compost per un paquet de sensors i un maquinari de fàcil instal·lació i configuració, amb les quals el ciutadà podrà connectar-se a la xarxa IoT municipal.
Es tracta de tres xicotets dispositius digitals: Kit Mediambiental, Kit Qualitat Aire Interior i Kit de Cooperació Social, dirigits tant a centres educatius de la ciutat com a població en general.
Els dispositius, de fàcil muntatge, estan dissenyats perquè qualsevol persona, indistintament de l'edat que tinga; entenga el seu funcionament i puga manipular-lo, experimentar i aprendre de manera senzilla i pràctica, recolzats, en tot cas, en continguts formatius en línia.
El Kit Mediambiental, és un dispositiu compost per diferents sensors que registren les condicions climàtiques d'un espai interior o exterior d'una zona en particular. Mesura paràmetres com la temperatura, la humitat, la pressió, el so o la detecció de contaminació.
El Kit Qualitat d'Aire Interior, està format per un sensor de COâ i un sensor semafòric, així com un sensor de distància per ultrasons. Tots aquests elements permeten que les persones puguen comprovar la qualitat de l'aire de l'espai en el qual està instal·lat.
Finalment, el Kit de Cooperació Social està dissenyat en una Raspberry Pi 3B, en la qual s'ha incorporat el joc “Simó diu”, així com el joc entre majors i xiquets. D'aquesta manera es pretén acostar la tecnologia a aquestes dues franges d'edat amb una fi educativa i transmissió de valors.
Segons explica el regidor d'Innovació, Jordi Segura, «amb aquesta iniciativa volem, d'una banda, acostar i difondre la tecnologia emergent entre la ciutadania, que aquesta s'implique i que entre tots puguem contribuir a millorar la captació de dades per a aplicar-los en el monitoratge ambiental. I al mateix temps el projecte busca reduir la bretxa digital en alguns sectors de la població que no tenen un accés directe a la tecnologia».
Pròximament s'informarà del procediment que cal seguir per a sol·licitar un Kit Ciutadà i formar part d'aquest projecte que uneix tecnologia, educació i diversió.