Alcoi organitza activitats en el Dia Internacional contra el Tràfic Il·lícit i Abús de Drogues
Hi haurà taules informatives amb activitats de prevenció i una sessió de ioga en el passeig Cervantes
L'Ajuntament d'Alcoi, en concret, la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) al costat de les entitats Fundació AEPA i G.A.R.A Alcoy, ha organitzat per a demà dia 26 de juny amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra el Tràfic Il·lícit i Abús de Drogues.
Col·locaran taules informatives en les quals acompliran activitats de prevenció per a tota la ciutadania. Estaran de 9.00 a 13.00 hores en el passeig Cervantes. Aquesta ubicació també acollirà una sessió de ioga a l'aire lliure, impartida per Paula García (Mimamallona) des de les 9.30 a les 11.00 hores. La inscripció és gratuïta telefonant al 628 19 32 46.
En la seua resolució 42/112, el 7 de desembre de 1987, l'Assemblea General de Nacions Unides va decidir celebrar el 26 de juny el Dia Internacional de la Lluita contra l'Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues per a mostrar la seua determinació a reforçar l'actuació i la cooperació per a aconseguir l'objectiu d'una societat internacional lliure del consum de drogues.
Amb el suport cada any de particulars, comunitats i diverses organitzacions de tot el món, aquesta celebració mundial té com a objectiu conscienciar sobre el greu problema que representen les drogues il·lícites per a la societat. L'evidència és clara segons Nacions Unides: hem d'invertir en prevenció.
“El problema mundial de les drogues planteja un repte de múltiples facetes que afecta la vida de milions de persones a tot el món. Des de les persones que pateixen trastorns per consum de substàncies fins a les comunitats que s'enfronten a les conseqüències del narcotràfic i la delinqüència organitzada; l'impacte de les drogues és complex i de gran abast. Per a fer front a aquest problema és imprescindible adoptar un enfocament basat en proves científiques que done prioritat a la prevenció i el tractament”, ha destacat l'edil de Polítiques Inclusives, Aroa Mira.
“En el nostre cas en l'àmbit local treballem a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) que ha dut a terme l'IV Pla de Drogodependències i altres Conductes Addictives 2022-2025. Aquesta és el full de ruta que marca les accions a realitzar després d'analitzar la situació local en aquest àmbit”, conclou, Mira.
#DiaMundialContraLesDrogues #InvertirEnPrevencio