elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alboraia col·labora en un projecte per a convertir els pòsits de café en productes de valor afegit

L'Ajuntament d'Alboraia col·labora en un projecte per a convertir els pòsits de café en productes de valor afegit
  • El projecte WaysTUP! de SAV Agricultors de la Vega de València permet recuperar residus i convertir-los en recursos valuosos

L'Ajuntament d'Alboraia col·labora en el projecte iniciat per SAV Agricultors de la Vega València. WaysTUP! és una iniciativa que permet recuperar residus i convertir-los en recursos valuosos per a nous processos, tot això mitjançant el desplegament d'una solució sostenible i innovadora que ha sigut presentada en la localitat d'Alboraia, i que va comptar amb la presència i participació de l'alcalde de la localitat Miguel Chavarría, la regidora de Medi Ambient Raquel Casares, el soci fundador del grup vicis food Vincenzo Cancilleri (locals col·laboradors), i la coordinadora del projecte Belén Miranda.

La composició química dels pòsits de café tenen unes propietats que els fan interessants com a substrat per a processos bioquímics o bé per a l'obtenció de productes naturals, ja que aporten sabor, color i fragància, la qual cosa els fa molt apropiats, bé per a usos alimentaris com per a la indústria cosmètica.

A través d'un procés tecnicocientífic en la planta demostrativa de bioprocesos de SAV i dins de l'àmbit del projecte WaysTUP!, l'equip d'I+D+i duu a terme la transformació de residus de pòsits de café , en productes de valor afegit. Aquests pòsits de café són recollits de manera personalitzada en els locals de restauració col·laboradors de València i Alboraia.

Jeronimo Franco, director I+D+i de SAV afirma que "Es tracta d'un projecte d'economia circular d'alt valor innovador i basat en la biotecnologia que té com a objectiu a través del sector dels residus, afavorir l'ocupació, l'activitat econòmica, i lluitar contra el canvi climàtic. L'economia circular és una cosa que els valencians tenim arrelat des de centenars d'anys, ja que la matèria orgànica de la ciutat de valència i l'àrea metropolitana era recollida i separada per a adobar els camps de l'horta i alimentar al bestiar. Després els productes eren venuts en les places dels pobles o en la històrica “Tira de Comptar” a la ciutat de València. Tot això ho realitzaven els agricultors de l'horta de València , els quals van prendre forma corporativa com SAV fa ja més de 150 anys".

Vincenzo Cancilleri, Soci fundador del Grup Vicis food, va declarar que "Per a nosaltres participar en el projecte, és aportar el nostre granet d'arena en la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible. D'altra banda, ens agrada estar al costat d'aquesta mena d'iniciatives innovadores, ja que forma part de la nostra filosofia.

"L'economia circular és un model més sostenible de fer les coses, per això des de l'Ajuntament d'Alboraia estem secundant i facilitant la implantació d'accions com aquesta en el nostre municipi. Estem compromesos amb projectes com WaysTUP!, i també duem a terme la recollida d'olis vegetals domèstics usats amb els quals es fa biodièsel, o de tèxtil que després de recollir-ho s'embene en botigues de segona mà o es recicla, entre altres iniciatives", va assenyalar Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia.

Pujar