Nova singladura en la històrica Societat Joventut Musical d'Albal (SJMA), que tria a la Junta Directiva més jove de la Comunitat Valenciana
El nou president és Daniel Reinón, que amb 20 anys es posa al front de l'entitat agafant el testimoni del seu pare
Passat divendres 29 de juliol, la Societat Joventut Musical d'Albal (SJMA) va celebrar una Assemblea General que marcaria una altra fita important per a la història de l'entitat. A la sessió es votava el relleu del qual fins al moment era el president Toni Reinón. La candidatura encapçalada pel seu fill, Dani Reinón, obtenia 90 vots, resultant elegit com a nou president de la Directiva fins al 2026.
Es tracta d'un jove amb 20 anys que fa història, juntament amb ell altres homes i dones que no superen els 25 anys, treballaran per continuar consolidant la SJMA, "des d'una mirada moderna i integrador", tal com van explicar en la recepció oficial celebrada a l'Ajuntament amb l'alcalde Ramón Marí i el regidor de Cultura, David Ramón.
La Junta directiva compta entre els seus membres amb joves músics que formen part del col·lectiu des de menuts: la vicepresidenta Noèlia Marí, el secretari David Sancho, el vicesecretari Carles Ricart, la tresorera Maria Pérez o els vocals Francisco Camacho, Glòria Atienza, Aida Domingo Andrea Vidal i Borja Ruiz.
Daniel Reinón encara el repte amb orgull i l'emoció de representar, "l'associació més gran i antiga del poble, una entitat referencial en la cultura que compta amb 16 mestres i 120 alumnes". La direcció artística també patix un canvi, l'històric Francisco Arnalte diu adéu després de 13 anys al front, "ha fet un treball espectacular", subatlla el nou president qui informa de l'homenatge que li faran al novembre, emmarcat en els actes de la Festivitat de Santa Cecília, li faran. El relleu del director encara no es coneix.
𝐔𝐧𝐚 𝐞𝐬𝐜𝐨𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐟𝐞𝐫è𝐧𝐜𝐢𝐚 𝐚 𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐜𝐢𝐚𝐧𝐚
El nou full de ruta marcada per la SJMA inclou tres eixos principals, un social, altre d'ampliació dels estudis musicals i augmentar les sinergies amb la cultura i l'associacionisme local. "Volem estar més presents en l'agenda cultural i treballar braç a braç amb el consistori des del departament de Cultura. Anem a donar impuls a noves especialitats: com ar a la de discjòquei, dolçaina o cant valencià i, per últim, anem a establir col·laboracions amb agrupacions com el Grup de Danses d'Albal La Murta, Segon Temps Orquestra de Cambra d'Albal o l'Associació Cultural Andalusa", explica Reinón.
A més, durant la seua legislatura, la Societat Joventut Musical d'Albal celebrarà el 50 aniversari, una efemèride que volen celebrar com mereix i que recordarà als fundadors de les cinc dècades, el primer va ser Pepe Ramírez l'any 1976.
A més, també destaquen que la pandèmia, lluny de perjudicar-los els ha afavorit i que han augmentat el número d'alumnes en l'Escola Musical. Al temps, han agraït la col•laboració de l'Ajuntament i la Diputació de València per modernitzar els seus recursos d'ensenyament, que els ha permés potenciar la digitalització i la presència en les xarxes socials, com ara Tik Tok.