ALBAL | POLÍTICA

Compromís reivindica un nou Centre de Salut a Albal

ELPERIODIC.COM - 29/05/2024

Raul Esteban, portaveu de Compromís Albal: “Moltes de les infraestructures aprovades pel Govern del Botànic, com el Centre de Salut d’Albal, amb l’arribada de PP i VOX es troben en greu perill”

La coalició valencianista activa un espai web on es mostren els punts negres, població a població, del “Govern de la Vergonya” del PP i Vox

 

Els representants de Compromís Albal han denunciat les retallades, incompliments i censures que han patit Albal per part del govern autonòmic i municipal amb el lema ‘Plantem cara al Govern de la vergonya’. 

Esta acció s’emmarca en les denúncies de la coalició valencianista, poble a poble, el dia que es compleix un any de les eleccions valencianes.  

“Als albalencs i les albalenques el Centre de Salut se’ns ha quedat xicotet, per això, exigim a totes les administracions que es deixen d’excuses i es posen a treballar. No podem permetre més retrocessos al nostre poble.” afirma Esteban, portaveu de Compromís Albal

Segons Dolors Gimeno, portaveu de Compromis a la Diputació de València: “fa un any que els valencians i les valencianes patim la caòtica i ineficaç gestió del govern autonòmic de PP i Vox. La nostra valoració del ja conegut com “Govern de la Vergonya” és que PP i Vox han aplicat un escandalós retorn al passat: de corrupció, retallades i injustícia.”. 

Raul Esteban afegeix que “esta protesta no acaba amb el Centre de Salut, també ens preocupa la construcció del nou Institut a Albal i els retrocessos en materia de serveis socials, igualtat, benestar animal o promoció del valencià.  Estos governs de la dreta i extrema dreta ens fan sentir que hem retrocedit 30 anys.”  

“Accions ‘Plantem cara al govern de la vergonya

Les principals accions de denúncia se centren en les retallades de serveis públics bàsics vinculats a l’educació, la sanitat i els serveis socials. 

Els grups municipals, diputats provincials i diputats autonòmics de Compromís estan als pobles i ciutats denunciant “el desgavell de la gestió autonòmica traslladada a cada realitat concreta municipal.”

S’han explicitat les polítiques de mercantilització de l’educació com la paralització del programa Edificant; la supressió de 206 aules de l’escola pública; el risc de que 5.000 docents perden la seua faena; la retallada de grups d’idiomes i professorat a les EOI; o l’impediment d’aprendre en valencià amb la llei de confrontació educativa. 

S’ha esmentat també la degradació en matèria sanitària,  fent negoci amb la salut dels valencians i valencianes, augmentant llistes d’espera o maltractant el personal sanitari.

També s’ha apuntat al retrocés en la igualtat, la censura en cultura, l’abandonament dels sectors productius, el negacionisme del canvi climàtic i l’eliminació dels controls per evitar la corrupció i l’opacitat.