Enric Juan Redal serà nomenat Fill Adoptiu d’Alaquàs
Cinquanta associacions i més de 400 persones particulars s’han adherit a la iniciativa dels Clavaris de la Mare de Déu de l’Olivar 1981
L’historiador Enric Juan Redal serà nomenat Fill Adoptiu d’Alaquàs pel Ple de la Corporació Municipal. Una iniciativa dels Clavaris de la Mare de Déu de l’Olivar 1981 que ha comptat amb el suport de cinquanta associacions i més de 400 persones particulars. Aquest procés de participació es va iniciar després que el Plenari adoptara el passat 28 de juliol per unanimitat l’aprovació inicial de l’expedient per al reconeixement. Han aconseguit les signatures de totes les associacions culturals del municipi, falles, comparses i filaes i altres entitats així com també de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud (IDECO), la federació autonòmica que els agrupa i l’Associació de Cronistes del Regne de València.
L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el Regidor de Cultura, Fran Evangelista, van rebrer ahir dimecres 31 d’agost a Josep Maria Soriano, Querubín Martínez, Tomás Martínez i Manolo Marco, representants de la Clavaria del 81 així com també a representats de la comissió encarregada del procés participatiu, que van fer el lliurament de les signatures a l’Ajuntament d’Alaquàs.
Amb aquesta iniciativa es posar en valor “el compromís i l’estima d’Enric Juan amb el nostre poble, la seua dedicació a la investigació històrica local, a la cultura i a l'educació al llarg de més de 40 anys, el seu altruisme i la seua qualitat professional i humana”.
El grup de festers, impulsors de Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, està format Manuel Guasp García, Querubín Martínez García, Manuel Marco Peiró, Tomás Martínez Palop, Jesús Palop Guillem i Josep Maria Soriano Besó. En la comissió han format part l’exalcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, la directora de la Universitat Popular, Cefe Marcos, la periodista Laura Sena, la regidora Anna Mora, l’exalumne de l’institut on va impartir classe Enric Juan, Sera Hernández, i Paco Pons, vinculat a diverses associacions i col·lectius festers.
Enric Juan Redal va nàixer a Alzira i va arribar a Alaquàs als anys 70 com a professor d’Història de l’institut de secundària, conegut actualment com IES Faustí Barberà. En aquella època, la Clavaria de la Mare de Déu de l’Olivar 1981 va iniciar amb ell la publicació Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, publicació que el passat 28 d’abril rebia la Medalla d’Or de la Ciutat reconeixent més quatre dècades de treball d’investigació sobre la població i sobre les persones que han viscut a Alaquàs al llarg de la història. Enric Juan és també el cronista oficial del municipi i ha participat en la fundació de diferents moviments i organitzacions comarcals a l’Horta Sud com l’Institut d’Estudis Comarcals, afavorint l’aparició de moltes persones investigadores a la comarca de l’Horta Sud i l’estima per la història local i comarcal. Ha sigut també director de l’antic Centre d’Estudis de Professorat de Torrent.