“Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs
Ahir dijous 7 de març  a la sala Xemeneia al Castell dâAlaquà s es celebrava una jornada que va girar en torn a la figura de la dona i el medi ambient. Una cita emmarcada dins del Programa Dona 2019, organitzat amb motiu de la celebració del Dia internacional de la dona, el 8 de març.
La cita va comptar amb la participació de 5 ponents, dones de ciència totes elles que van aportar els seus coneixements i experiències dins de lâà mbit del medi ambient. Entre els assumptes tractats es van abordar els parà metres establits per lâAgenda per al Desenvolupament Sostenible aprovada per les Nacions Unides lâany 2015 i els seus objectius mediambientals per a 2030.
LâAlcaldessa dâAlaquà s Elvira GarcÃa Campos va ser lâencarregada dâiniciar aquesta ponència. Anna Pons, directora del Centre dâEducació Ambiental de la Comunitat valenciana i llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Valencia, va centrar el seu discurs en la relació existent entre els problemes mediambientals globals amb el gènere, i les dones com a principals afectades.
Seguidament va ser el torn de Elisa Gimeno, assessora dâà mbit cientÃfic tecnològic del Centre de formació, innovació i recursos al municipi dâAlaquà s, llicenciada en Ciències QuÃmiques i Doctora per lâescola Tècnica Superior dâEnginyeria de la Universitat de València. El seu discurs va estar centrat en la importà ncia d'incorporar a les aules l'educació ambiental, introduint  âlâaula naturaâ com a clau de l'ensenyament i l'aprenentatge, tant del professorat com de l'alumnat.
La tercera de les ponents va ser Olga Mayoral, doctora en Biologia per la Universitat de València, professora del Departament de Didà ctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Facultat de Magisteri i investigadora del Jardà Botà nic de la UV. Com a membre dâun nou equip de treball de la Universitat de Harvard va explicar les tasques que està desenvolupant en aquest grup dâestudi, posant de relleu la importà ncia dâeixir a la natura amb lâalumnat.
Rosa Valero, enginyera agrÃcola, membre de la Societat Espanyola dâAgricultura Agroecològica i vocal de lâampa âcamà de la tancadetaâ del col·legi Bonavista, va aprofitar el seu torn de paraula per destacar la importà ncia de la utilització dels horts urbans per a apropar els més menuts a la natura.
Maria Dolores Raigón, doctora Engingera Agrònoma i catedrà tica de lâEscola Univesitaria de lâÃrea dâedafologia i QuÃmica AgrÃcola de la Universitat Politécnica de València va ser lâencarregada de tancar aquesta ponència parlant de com els nostres hà bits de consum poden influir en la nostra salut i en la salut del planeta.
Una cita protagonitzada sense dubte per dones de referència en lâà mbit mediambiental.