Així actuarà la Conselleria d'Educació si els pares no porten als seus fills a classe
La por al contagi fa que molts pares es plantegen no portar als seus fills al col·legi
El creixent nombre de casos i el temor al fet que es produïsquen rebrots de coronavirus a les escoles ha provocat que un important nombre de pares opten per no portar als seus fills al col·legi aquest pròxim curs, el qual arrancarà en la Comunitat Valenciana la setmana vinent de manera progressiva.
Es tracta d'una decisió que, a més de poder implicar conseqüències legals, des de la Conselleria d'Educació busquen evitar coste el que coste perquè la seua aposta per la presencialitat és clara i decidida.
Per a evitar aqueixes pors el departament d'educació de la Generalitat ha elaborat un ampli protocol d'actuació amb el qual fer el retorn a les aules 100% segures, tal com et va comptar elperiodic.com, però a més compta amb un pla per a actuar amb aquells pares que es neguen a portar als seus fills als centres.
“La nostra aposta és fer-los veure que ara els seus fills estan molt més segurs en els centres educatius que no en qualsevol altre espai en el qual hagen pogut estar abans” ha explicat aquest dijous el conseller Vicent Marzà després de ser preguntat sobre aquest tema pels periodistes.
En aquest sentit, ha especificat que en el cas que es tinga coneixement que algun pare no està portant als seus fills a classe se'ls explicarà de forma detinguda les raons per les quals sí que és segur acudir als col·legis detallant-los cadascuna de les mesures que s'han anat implementant.
“Els xiquets a l'estiu no han estat a casa, han sociabilizado en espais que no tenen la seguretat d'un centre educatiu” ha defensat Marzà, qui ha recordat l'estricte protocol de seguretat que seguiran els centres destacant especialment la posada en marxa de grups bambolla i la “oxigenació” de les aules.
A més, ha avançat que el Ministeri d'Educació de manera conjunta amb les diferents comunitats autònomes ha demanat a l'Advocacia de l'Estat un informe específic sobre el tema per a conéixer les conseqüències legals que pot tindre la decisió de no complir amb l'educació obligatòria.