“Ontinyent Participa” bat el seu rècord i registra un 56% més de vots que l’any anterior
La fase de votacions de “Ontinyent Participa” finalitzava en la mitjanit d’aquest divendres batent el record d’aquest procés participatiu amb 5833 vots, un 56% més que en l’any anterior (3731) i un 12'8% més que en la primera edició de 2014 (5172 vots).
D’entre les 11 propostes seleccionades pel Consell de ciutat, la ciutadania ha determinat que els principals projectes a executar aquest any per l'Ajuntament són l’asfaltat d’aparcament provisionals, l’adaptació de semàfors a persones amb visió reduïda i 1ª fase de la urbanització de la parcel•la situada al carrer Cristòfol Colom, front al Centre de dia d’Alzheimer i el Centre de Salut de Sant Rafel.
Des del Govern d'Ontinyent s'ha agraït la bona resposta dels veïns i veïnes que s’han implicat al llarg de tot el procés, “que enguany ha registrar els seus millors resultats de participació, i demostra que cada volta és més gent la que aprofita la possibilitat que donem de decidir i involucrar-se en una nova manera d'entendre la democràcia participativa”.
Així mateix, posaven en relleu l'elevat percentatge de vots realitzats per internet (68%), i el bon treball dels agents dinamitzadors. Finalitzat el recompte, d'entre els 11 projectes aprovats pel "Consell de Ciutat", el més votat ha estat l’asfaltat de terrenys d’aparcament provisional existents en diferents punts de la ciutat(amb 2619 vots), el segon ha estat l’adaptació per a persones amb visió reduïda dels semàfors a la Plaça de la Concepció, Avinguda Daniel Gil i Compte de Torrefiel (amb 2290 vots), i el tercer ha estat la 1ª fase de la urbanització de la parcel•la situada al carrer Cristòfol Colom front al Centre de dia d’Alzheimer i el Centre de Salut de Sant Rafel (1881 vots).
A continuació trobem la redacció del projecte per al camí de l’IES l’Estació fins al cementeri(amb 1847 vots); Els treballs selvícoles d’ajuda a la regeneració en la pujada i al voltant de l’ermite de Sant Esteve (1749 vots); la creació d’un servei d’atenció, ajuda i rehabilitació per a drogodependents (1708 vots); i la redacció del projecte de restauració de la muralla de La Vila (1264 vots).
Les quatre propostes restants, (redacció del projecte d’adequació d’accessos al Pont Vell; consolidació de l’estructura i coberta de la casa forestal de Gamellons; redacció del projecte bàsic per a la reconstrucció de la casa Barberá i 2ª fase d’acondicionament de l’hort; i redacció del projecte bàsic i consolidació estructural de la Casa Maians) han obtingut 1104, 1087, 506 i 403 vots respectivament.
Atès que la partida per executar les inversions seleccionades en aquest procés és de 425.000 euros, des de l'Ajuntament s'ha confirmat que es faran els preceptius ajustos pressupostaris perquè es puga executar la màxima quantitat de projectes possibles al càrrec d’esta partida.
Les votacions han suposat la culminació d'un procés que s’iniciava amb una campanya informativa d’exposició del projecte, que donava pas a una fase propositiva a la qual associacions i particulars van poder presentar les seues propostes presencialment i per internet. Acte seguit l’oficina tècnica municipal valorava els projectes, una valoració que es feia pública i que era analitzada pels consells sectorials del que formen part les diferents associacions i col•lectius ciutadans.
Finalment el Consell de Ciutat, com a “consell de consells” determinava els 11 projectes a sotmetre a votació. Estos projectes eren defensats públicament pels seus proposants, i finalment del 1 al 5 de març els veïns i veïnes han triar l’ordre de prioritats en base al qual l’Ajuntament ha d’executar les obres.