elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent amplia a 12 les vivendes socials municipals

Ontinyent amplia a 12 les vivendes socials municipals
    MÁS FOTOS
    Ontinyent amplia a 12 les vivendes socials municipals - (foto 2)

    L’Ajuntament d’Ontinyent augmentarà en les properes setmanes fins a 12 les vivendes socials municipals en funcionament ocupades per aproximadament 50 persones, una situació que contrasta amb la única vivenda social amb que es comptava en 2011, ocupada per 4 persones. Així serà després que el Govern d’Ontinyent lliure les claus en lloguer social de 3 noves vivendes als carrers Martínez Llovet i Martínez Valls, després de ser rehabilitades pel consistori.

    Jaime Peris destacava que les vivendes socials municipals “són una vàlvula d’escapament per als desnonaments que no es puguen evitar amb acords amb els bancs i propietaris. Anem a seguir treballant per comptar amb instruments per ajudar i estar al costat d’aquells que pitjor estan passant-ho, que normalment són els que menys han fet per generar estes situacions”, incidia.

    En concret, esta setmana es lliurarà a una família de 5 membres una vivenda al carrer Martínez Llovet en règim de lloguer social. Jaime Peris, que visitava hui esta vivenda acompanyat del tècnic de Serveis Socials Miguel Colorado, incidia en què “posar en marxa esta nova vivenda no hauria estat possible sense els germans Gandia Tortosa, anteriors propietaris de la vivenda, que van mostrar la seua voluntat que aquesta es destinara a estos usos i ens van donar totes les facilitats per fer-ho possible”, assenyalava.

    A més a més, en breu es materialitzarà el lliurament de 2 noves vivendes al carrer Martínez Valls, en un bloc de 6 vivendes que, a l’igual que la de Martínez Llovet, es destinen a situacions familiars amb carència de vivenda, estant subjectes a un lloguer social, a banda del pagament de les despeses de llum i aigua a càrrec dels beneficiaris. A banda d’aquestes, es compta amb 3 pisos en una vivenda municipal a La Vila (ocupats per dos famílies i dos persones); una vivenda ocupada per 3 persones individuals en risc d'exclusió social al carrer Trinitat; i la Vivenda Tutelada de la Morereta, ocupada per 8 persones (capacitat màxima que determina la Conselleria) i que s'adjudica en base a les necessitats imperants i imprevistes de persones individuals o famílies.

    Cal recordar que la competència en vivendes socials, l’exercia la Generalitat mitjançant l’IVVSA (Institut de la Vivenda), actualment EIGE (Entidad de infraestructuras de la Generalitat), mitjançant l’atorgament de vivendes socials. Amb la crisi econòmica que començà en 2008 i l’afectació a les famílies es van disparar els desnonaments, pel que l’IVVSA, davant la impossibilitat de donar resposta a la demanda, va intentar conveniar amb l’Ajuntament que aquest es fera càrrec de l’adequació de les vivendes socials que hi ha al c/ Lluís Colomer.

    Al principi de l'anterior legislatura, en 2011, el consistori tan sols disposava de la vivenda tutelada de “La Morereta”, acreditada per resolució de la Generalitat, amb 4 ocupants. Amb l’arribada del nou Govern d’Ontinyent liderat per Jorge Rodríguez, es van iniciar els tràmits administratius per recuperar i reocupar les vivendes de Martinez Valls, regulades mitjançant una ordenança reguladora publicada al BOP número 113 de 14 de maig de 2013, i s’han fet les gestions necessàries fins arribar a comptar amb l’actual parc de vivendes socials, que presta atenció a prop de 50 persones.

    El coordinador de Política per a les Persones destacava que s’ha de diferenciar entre les vivendes socials municipals i les vivendes tutelades: les primeres són per atendre la situació de necessitat de vivenda en què es troben persones i/o famílies del municipi que es veuen obligades a abandonar el seu domicili habitual, a les que l’Ajuntament ofereix les vivendes en règim de lloguer; mentre que a les vivendes tutelades s'ofereix allotjament provisional a les persones i/o famílies que es troben en risc d’exclusió social, i que necessiten allotjament amb caràcter urgent i temporal, que no precisen assistència institucional i que poden viure en règim parcialment autogestionat.

    “L’evolució del parc de vivendes socials a Ontinyent ha estat molt gran, però no anem a parar ací. Tot i les limitacions que tenim els ajuntaments respecte a altres administracions, no ens anem a quedar plegats de braços davant estes problemàtiques i anem a continuar treballant per seguir ajudant a quants més ciutadans millor”, concloïa Jaime Peris.

    Subir