L’alumnat d´Unisocietat i Unisocietat Plus s’incrementarà en prop d’un 20% a Ontinyent
Unisocietat i Unisocietat Plus acolliran a més de 290 alumnes durant el curs 2015/16, prop d’un 20% més que a l’edició anterior. Així es desprèn de les dades de la preinscripció per al proper curs acadèmic, que finalitzava el passat divendres. Estes preinscripcions s’hauran de formalitzar al període de matrícula que tindrà lloc a setembre, però les xifres registrades, explicava el regidor d’Educació, Óscar Borrell, “són un èxit, i corroboren que la resposta ciutadana a estes iniciatives és cada volta major”, destacava.
El projecte que fa tres anys van posar en marxa a la ciutat l’ajuntament d’Ontinyent i la Universitat de València amb el nom d’Unimajors, ha ampliat el seu programa per a donar cabuda a estudiants que passen la trentena, i ara també a estudiants que ja han rebut la formació bàsica en Unisocietat i volen continuar ampliant els seus coneixements, mitjançant Unisocietat Plus.
Els estudiants d’Unisocietat, procedents la majoria de localitats de La Vall d’Albaida i La Costera, cursaran un itinerari multidisciplinar de 360 hores, distribuïdes en tres cursos acadèmics que constaran de 120 hores cadascun. En el primer curs estudiaran Psicologia, Economia, Salut i Música. Les matèries per al segon curs seran Literatura, Filosofia, Geografia i Biologia, mentre que en el tercer s’impartirà Dret, Sociologia, Història i Patrimoni Històric Valencià. A banda d’aquestes assignatures troncals impartides per els professors de la UV, els alumnes gaudiran d’activitats, eixides i conferencies destinades a complementar els coneixements adquirits a les classes.
Tanmateix, en Unisocietat Plus els alumnes podran formar-se en Ciència a consciència, Psicologia per a la vida, Igualtat de gènere i no discriminació i Astronomia bàsica i pràctica, durant un únic curs acadèmic que també compta amb 120 hores i que té com a finalitat ampliar els estudis dels tres cursos anteriors.
El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, destacava que “programes com estos han de tenir tot el suport municipal perquè fan realitat que les persones puguen formar-se en qualsevol etapa de la vida, amb tot allò de positiu que això aporta a la societat”. A més a més, incidia, “és una formació arrelada al territori i amb el valor afegit d’estar impartida per professors de la Universitat de València, a la que agraïm la seua creixent col·laboració per fer de la nostra una ciutat plenament universitària i un referent a estes comarques en matèria educativa”, concloïa.