elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Càtedra Divalterra dissenyarà un projecte pilot per dinamitzar els parcs empresarials

La Càtedra Divalterra dissenyarà un projecte pilot per dinamitzar els parcs empresarials

    Els regidors coordinadors de Territori i Política Econòmica d’Ontinyent, Jaime Peris i Pablo Úbeda, s’han reunit amb representants de la Càtedra Divalterra. Es tracta d’una iniciativa conjunta entre l’empresa pública de la Diputació de València i la Universitat Politècnica de València per a dinamitzar els parcs empresarials valencians, i que servirà per desenvolupar un projecte pilot que suposarà l’anàlisi dels polígons industrials del municipi.

    A aquesta primera presa de contacte, que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Ontinyent, Jaime Peris i Pablo Úbeda han acudit acompanyats de tècnics municipals, per a reunir-se amb el director de la càtedra, Juan Jaime Cano, membres del seu equip, i el responsable de l’àrea d’Estudis i Estratègia Local de Divalterra, Miquel Àngel Ferri.

    Els criteris per a la selecció del parc empresarial d’Ontinyent com a objecte d’aquest estudi estan relacionats amb la seua tradició com a zona d’activitat industrial, entitat, localització i potencialitat. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, van presentar el passat mes de juliol el conveni de coŀlaboració per a crear la Càtedra Divalterra, que fixa el seu objectiu en desenvolupar una línia de recerca que definisca i prioritze les inversions necessàries per afrontar qualsevol programa de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.

    En una primera fase, s’analitzaran les àrees industrials de projectes pilot, seleccionades com a àrees amb potencial territorial de centralitat econòmica amb l’objecte de proposar les actuacions necessàries per a la seua renovació funcional. Així, es realitzarà un estudi sobre l’evolució històrica dels polígons, la seua caracterització i inserció territorial, l’estudi de les condicions d’accessibilitat i vinculació a les principals infrastructures territorials i el diagnòstic quantitatiu i qualitatiu sobre les condicions actuals d’urbanització, entre altres aspectes a analitzar. Com que al cas d’Ontinyent ja es comptava amb un estudi previ, va a revisar-se quins aspectes no s’havien detallat, què es pot aportar i proposar qüestions complementàries.

    De l’anàlisi global dels projectes pilot entre els que es troba Ontinyent, es desprendran una sèrie de paràmetres que serviran per obtenir unes propostes d’actuació que aniran d’acord amb el plantejament municipal de millora de l’àrea industrial i a la futura Llei de Gestió d’Àrees empresarials que està ultimant la conselleria. El desenvolupament d’aquestos projectes pilot servirà a més de model per a la seua aplicació en altres àrees de característiques similars, que es preveu desenvolupar en una segona fase.

    Subir