Polítiques Econòmiques i Innovació fa balanç del seu primer any
La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació , Alícia Izquierdo ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicación per fer el balanç de gestió del primer any al front de la seua àrea.
Així, s'ha obert als representants de la ciutadania (associacions de veïnals) igual que als col·lectius d'hostalers la discussió de la revisió de l'Ordenança d'Ocupació Hostalera de Via Pública (OHVP).
S’ha garantit la continuïtat, i amb un èxit de participació i vendes, de la Fira del Motor de Gandia, que tot i celebrar-se durant un dia menys que anys anteriors (per no haver pont de l’1 de maig) ha vist com s’incrementava el número d’operacions tancades (un augment del 19% respecte a 2015) .
També s’ha treballat colze a colze amb el teixit d’associacions de comerciants per a fer promocions estacionals puntuals (Nadal, Sant Valentí, jornada tendes al carrer, repartiment de mapes i informació turística de cara a l’estiu) o esdeveniments com la Fira de l’Esport del barri de Roís de Corella. Igualment, amb l’associació de pastissers per a fer mostres per Sant Donís i Pasqua. S’ha millorat la senyalització dels accessos a les zones comercials i als aparcaments subterranis que en donen servei.
L’Urbalab
S'han redefinit els rols del CSI-COM i l'Agència de Col·locació sota la marca i espai unificats d’Urbalab, que gràcies a les ajudes per a inversions financerament sostenibles de la Diputació de València, s’han obert de nou amb noves instal·lacions i una completa programació de cursos en els baixos de l'edifici del CSI-COM, entre els jardins de la Casa de la Marquesa i la plaça Prado. L’espai del nou Urbalab es convertirà progressivament en un node de cerca d'oportunitats laborals, de formació en competències tecnològiques i professionals i de contacte i networking entre els distints agents de la trama econòmica de Gandia i la comarca: emprenedors, associacions i ciutadans en general.
S’han reorganitzat els mercats municipals de venda no sedentària (“mercadets”), ampliant i agrupant l’oferta, per a facilitar la visita i la compra als clients. S’ha posat en marxa, en dues fases (una experimental, “en forma de T”; l’actual, al llarg del Passeig) del mercat dels dimarts de Roís de Corella. I s’ha realitzat recentment una ampliació de l’aparcament del mercat dels dissabtes, per a compensar l’execució de l’ampliació del Parc de l’Est.
S’ha col·laborat amb els polígons industrials de la ciutat, aconseguit que hi arribe la fibra òptica gràcies a una inversió milionària de Telefònica. S’ha netejat (de brosses, etc.) el polígon municipal Alcodar i s’han facilitat les gestions per a que el polígon Benieto puga ampliar els seus acessos i la seua oferta comercial.
Ocupació i empreneduria
En l'apartat de foment directe de l'ocupació, la regidora de Més Gandia ha recordat que durant els darrers mesos de 2015 i els primers de 2016 es van executar una sèrie de programes a l'Ajuntament sota el paraigua del Pla d'Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes, finançats a parts iguals per l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, que han permès contractar temporalment quasi un centenar de persones des de les distintes àrees municipals. Igualment, ha tingut lloc al llarg de l’any el Taller de Sendes Urbanes que ha ocupat a trenta persones, i altres activitats de formació per a l’ocupació. Estem esperant, igualment, el desplegament efectiu dels programes AVALEM de la Generalitat Valenciana.
En aquest àmbit de l’ocupació i l’empreneduria ha estat clau la relació activa que hem mantingut amb la Cambra de Comerç de València, que ha organitzat diverses jornades per a empresaris, emprenedors, gent aturada i un programa de Garantia Juvenil (PICE). Igualment, hem acollit durant l’any dues edicions del programa Llançadera conjuntament amb la fundació Santa María la Real de Telefònica, i tot just s’ha iniciat un conveni amb l’EOI (Escuela Organización Industrial) i Orange per al projecte “Sé Digital”, que fomenta la innovació i la presència en xarxes dels xicotets negocis.
Finalment, s'ha liderat des d'aquesta àrea la remodelació de l'edifici (les "casetes") de la Plaça Tirant, que allotjarà, entre altres, dependències municipals d’atenció al públic i que són una part important de la recuperació d’aquesta àrea que connectarà el barri del Raval i el Centre Històric amb el riu Serpis.