Gandia programa un taller per construir amb canyes un mirador al Serpis
L’Ajuntament de Gandia, mitjançant les regidories de Gestió Responsable del Territori i Polítiques amb la Ciutadania, organitzarà aquest cap de setmana un interessant taller participació de Bioconstrucció. Es tracta d’una nova forma d’entendre l’arquitectura que s’està desenvolupant molt a Europa els darrers 20 anys i que naix com a evolució de la corrent d’arquitectura orgànica. La tècnica està basada en la construcció d’estructures integrades en l’entorn, respectuoses amb el medi ambient i el cicle ecològic de la zona.
El Col·lectiu En Construcció, format fonamentalment per aparelladors de la Safor-Valldigna i València, sorgeix “com a suport a moviments socials, ecologistes, gent exclosa que tenien necessitat de cobrir espais. Ací la construcció d’habitatges, fins i tot la fusta, és molt cara i per això ens hem especialitzat en la bioconstrucció amb canya”. Josu Millet, responsable tècnic del projecte ha explicat que la canya és una planta invasora que està donant molts problemes a les administracions que recorren als productes químics per combatre-la. “Amb la bioconstrucció de canya solventem aquest problema, alhora que s’abarateix el cost de la construcció i fem ús d’un material estructural de l’entorn, molt tradicional i arrelat al nostre territori”.
Per formar en aquesta tècnica, des del consistori s’ha programat una xerrada divulgativa sobre la Bioconstrucció i un taller: “Construïm participativament un mirador al Serpis”. El taller es desenvoluparà en tres sessions, els dies 13, 14 i 15 de febrer al passeig del riu Serpis.
Així, el dissabte 13 es fabricaran elements estructurals i preparació dels fonaments: arcs, nervis i pilars. El diumenge 14 es muntarà l’estructura i la coberta amb canyís. Finalment, el dilluns 15 s’hi faran els remats i revocs de protecció a part de l’estructura.
Des de l’organització del taller s’avisa que és imprescindible dur un equipament adequat per al treball amb la canya: roba còmoda i calçat adequat, ulleres de protecció, guants de jardineria, etc... També es recomana portar ferramenta d’ús personal com: Navalla o falconet.
El termini d’inscripció finalitza el dijous 11. Per a confirmar-la, cal fer un ingrés de 5 € (despeses d’assegurances) indicant el nom complet, a més d’enviar un correu a econstruccio@live.com amb les següents dades: Nom complet, DNI i els dies/jornades que hi podem assistir.