elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La catorzena intervenció del Serpis Urban Art Project reivindica la Natura front a ciutats grises

La catorzena intervenció del Serpis Urban Art Project reivindica la Natura front a ciutats grises
    MÁS FOTOS
    La catorzena intervenció del Serpis Urban Art Project reivindica la Natura front a ciutats grises - (foto 2)
    La catorzena intervenció del Serpis Urban Art Project reivindica la Natura front a ciutats grises - (foto 3)

    Els regidors de Polítiques amb la Ciutadania i Gestió Responsable del Territori, Nahuel González i Xavi Ródenas, respectivament, acompanyats del responsable de Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel i l’artista, Kraser, han presentat aquest matí la darrera intervenció del projecte que s’està realitzant fins al pròxim dissabte diumenge a la plaça del Molí, al barri del Raval. 

    El tema de l’obra és la “Natura i els animals”.  L’autor, Kraser, és un dels muralistes més prestigiosos a l’estat espanyol, amb més de 30 anys d’experiència i moltíssimes intervencions a Europa i arreu del Món, a països com la Xina. Actualment viu a Milà, però és un dels artistes més emblemàtics de la ciutat, Cartagena. “M’agrada reivindicar la Natura front a ciutats grises. El mural reivindica que eixe espai abans era natural. També m’agrada pintar animals, en aquest cas un gran gos, però també incoporaré un fragment de pintura clàssica, barrejat amb abstraccions, pintura figurativa i coses que em sorgisquen sobre la marxa. Vull que cada persona faça la seua interpretació de la meua obra”, ha explicat.   

    Es tracta del catorzè mural del projecte municipal Serpis Urban Art Project, una iniciativa conjunta dels departaments de Polítiques amb la Ciutadania i Gestió Responsable del Territori, amb la col·laboració de Pinturas Mondúber i Gruas Ferra, “que uneix l’art urbà amb les reivindicacions socials, econòmiques o culturals, que recupera espais degradats o fa interactuar l’art i el medi urbà, amb la interacció del veïnat”. González ha explicat que aquesta és una de les intervencions a un mur cedit per un propietari. Per això, ha animat la gent a continuar proposant intervencions al correu:  participacio@gandia.org.

    Des de l'Ajuntament de Gandia s'ha volgut donar llibertat de creació als artistes. Aconseguir llevar les connotacions negatives de l'art urbà, fins i tot de vandalisme, i elevar-lo a categoria d'art i de creació artística és una iniciativa que està triomfant a les principals ciutats europees.

    L'objectiu final del projecte també és que s'acabe generant un itinerari d'art urbà a la ciutat de Gandia, on la gent puga visitar els murals amb l'explicació de l'artista que ha fet l'obra. Per això, també quedaran reflectides a un web, que es presentarà pròximament, juntament els autors i les explicacions de les mateixes. Oferint, d’aquesta manera, una ruta per l’art urbà a la nostra ciutat.  

    “Hem acomplit l’objectiu de diversificar estils, missatges, als barris i carrers. El programa ha tingut una acollida molt gran per part de la ciutadania, tant a les obres com als seus artistes. Per això, vull animar la gent a que s’acoste a veure el treball de Kraser fins al pròxim dissabte”, ha declarat Ródenas.

    Nou mural al Parc Ausiàs March

    L’artista local (Grau) TOTEM, ha plasmat també recentment front al parc Ausiàs March la importància de la Natura i els arbres per a Gandia. Ángel ha anunciat que, abans que finalitze la legislatura, es realitzaran quatre intervencions més a càrrec de Sfhir, Cinta Pintanúvol, Eloi Ángel i Demia Concept.

    Subir