Enric Nomdedéu: “No compartim el model de l'ORA triat pel PP”
El portaveu de Compromís per Castelló a l'Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat que el seu Grup està en contra del model d'estacionament amb pagament que ha implantat el PP, que "prioritza recaptació a rotació"
El portaveu de Compromís per Castelló a l'Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha declarat avui que “des de Compromís entenem que les mesures de delimitació per zones de l'aparcament han de servir per facilitar el trànsit i l'aproximació al comerç. En eixe sentit que els mesos d'estiu (especialment agost) s'haja de pagar per aparcar al centre, quan és obvi que no cal rotació perquè la ciutat està deserta, és un entrebanc per al comerç en lloc d'una ajuda. La possibilitat que en estiu siga gratuït no figura en el plec, i nosaltres considerem que seria molt important. Es fa a la majoria de les ciutats amb zona blava, València per exemple”.
El regidor de Compromís ha recordat que “la zona blava s'implanta per crear rotació de vehicles en la zona centre, que és la més comercial. La idea és que no es puga estacionar més d'un temps limitat. Ara bé, actualment no es fa cap control sobre el temps total d'estada, només es vigila que hi haja tiquet: es a dir, no es prioritza la rotació, sinó la recaptació”.
Enric Nomdedéu també ha comentat que “quan fruit de les "peatonalitzacions" o de les obres del tram desapareix zona blava, ja s'ha aconseguit reduir la massificació al centre, per tant, ja no calen eixes places. Tocaria revisar el contracte a la baixa i rebaixar el cànon a ingressar, ja que l'empresa gestiona menys places. En lloc d'això el que ha fet el PP és crear noves zones blaves en llocs de difícil justificació, ja que no hi ha concentració de comerç o oficines públiques. Com a anècdota cal recordar que repelant van arribar a pintar com zona blava cantons per a que els hi quadraren les places que després van haver d'esborrar”.
Finalment, i sobre la zona verda “la zona verda pot ser una facilitat per als veïns afectats per la zona blava, que no tenen perquè tindre pitjors condicions que altres veïns. Però ací es planteja a l'inrevés: es a dir, es fa servir la zona verda per augmentar la zona blava, i açò representa una perversió del model”.