elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carcaixent es mobilitza contra la violència de gènere

Carcaixent es mobilitza contra la violència de gènere
  • L’adhesió a la marxa del 7N, una jornada de treball i una exposició, principals actes de la commemoració del dia contra la violència masclista

Dijous passat, el Ple de l'Ajuntament de Carcaixent va aprovar per unanimitat, adoptar una sèrie de mesures amb les quals mostrar la seua adhesió a l'acte contra la violència masclista convocat per al dissabte 7 de novembre. Així, es va acordar col·locar una bandera morada en la façana de l'Ajuntament, i promoure la participació ciutadana en la marxa que tindrà lloc a Madrid. Aquesta no és l’única mostra d’adhesió contra la violència de gènere del Ple Municipal, a l’igual que va ocòrrer en la sessió plenària anterior, l'alcalde, Paco Salom, va demanar que es guardara un minut de silenci per a condemnar els assassinats de dones en mans de la violència masclista durant el mes d'octubre.

La bandera ha estat col·locada este matí al balcó de l’Ajuntament i romandrà penjada, previsiblement, fins el 25 de novembre, dia Internacional contra la Violència contra les dones. Paco Salom ha volgut destacar que el compromís de l’Ajuntament de Carcaixent contra aquesta xacra social va més enllà d’actes simbòlics, «Els ajuntaments, com a institució més propera, som imprescindibles per a la prevenció i l'atenció social, jurídica i psicològica.i estem treballant en tots estos nivells per eliminar qualsevol mostra violència en la nostra societat”.

En aquesta línia, i amb la proximitat de la commemoració del dia contra la violència de gènere, l’àrea de benestar social de l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat la “I Jornada Interdisciplinària de violència de gènere i domèstica”. L’objectiu d’aquesta jornada és crear un context de reflexió i intercanvi entre professionals que comparteixen el mateix àmbit de treball. Així s’han programat una sèrie de taules redones al llarg del matí on intervindran professionals i experts dels àmbits educatiu, social, judicial i de les forces de seguretat. Segons s’ha explicat des de l’Àrea de Benestar Social el que es vol fer es treballar en protocols d’actuació i intervenció conjunts i intercanviar experiències que puguen ajudar a millorar l’assistència a les vícitimes però, sobretot, millorar la prevenció i detecció dels possibles casos de violència masclista.

Segons ha destacat Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, “una de les principals motivacions d’aquesta jornada és entendre les característiques específiques d'aquestes formes de vulneracions dels drets de les persones, així com conèixer els mecanismes d'intervenció de forma integral”. Així mateix entendre la intervenció del sistema penal com una part del conjunt d'intervencions que es porten a terme des de les polítiques públiques, les seves característiques i conseqüències.

Per altra banda, des de l’11 de novembre fins el 29 del mateix mes, a la Sala Sant Llorenç, es podrà visitar l’exposició “El voto femenino en España”, una exposició itinerant cedida pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Segons els seus responsables, es tracta d'un treball minuciós de selecció de material on es reflecteix el llarg període de lluites que, des de mitjan segle XIX fins ben entrat el XX (1931 en el cas d'Espanya,) van emprendre les dones en nom d'aconseguir una conquesta històrica en la consolidació del seu dret a exercir com a ciutadanes. La mostra recull, a través de panells explicatius, des de l'activitat de les primeres sufragistes fins el debat parlamentari que, en les albors de la II República, va precedir la definitiva aprovació del sufragi femení al l’Estat Espanyol. L’activitat porta diferents materials didàctics que es difondran pels centres educatius de Carcaixent.

Subir