elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Bellreguard inaugura divendres “L’odissea de ser dona a l’Índia” de l’Associació Saheli

    Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, divendres a les 20 hores s’inaugura a Bellreguard l’exposició “L’odissea de ser dona a l’idea” de l’Associació Saheli que romandrà a la Casa de Cultura fins el 27 de novembre.

    Les fotografies de Pablo Argente volen visibilitzar les opressions i violacions dels drets que patixen moltes dones en l’Índia, com ara feminicidis, violacions, abusos, maltractaments, exclusió, etc. Alhora però, les imatges mostren la fortalesa, tenacitat i els somriures d’unes dones que s’enfronten tots els dies a una societat patriarcal i opressiva. Mitjançant el llenguatge fotogràfic, Saheli pretén posar les mirades sobre unes altres mirades que conten una realitat aliena. Des dels plors desesperats d’un nadó a un rostre solcat per una vida sencera, cada imatge dóna peu a lectures personals i reflexions sobre allò que hi ha més enllà de la fotografia.

    Pablo Argente ha treballat a l’estudi fotogràfic Cresphoto de València i l’Agència de comunicació Vila Editores, a més de publicacions com Construccion.es, Líderes i La Voz. També ha col·laborat amb mitjans com 20 minutos, l’agència France Press i el diari València Hui. També ha participat en les exposicions col·lectives de fotoperiodistes valencians Fragments d’un any 2004, 2005, 2006 i 2007. És periodista free-lance i ha publicat el llibre Días de rojo sobre la Tomatina de Bunyol.

    En l’actualitat treballa en fotografia etnogràfica amb temes com les religions, la societat i la cultura de l’Índia o les carreres de motos a Espanya, a més de tractar temes socials com els Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) o la situació de la dona a l’Índia.

    Pel que fa l’Associació Saheli, treballa a l’Índia en col·laboració amb Lokpanchayat en el projecte BAHINA (Building Alliances for Holistic INterventions and Actions for Women) que, amb 4 anys de trajectòria, consisteix en l’empoderament i millora de la situació de les dones rurals i, particularment, les excluides socialment, garantint un millor accés als recursos socials, jurídics i econòmics.

    Es tracta d’una iniciativa conjunta de la regidora de Polítiques Inclusives que dirigeix Dora Salavert i la de Cultura. La regidora, Cristina Gallardo ha assenyalat que “la intenció és conscienciar i sensibilitzar sobre la situació de desigualtat en què es troba la dona, ací i arreu del planeta. La fotografia, com vam vore en el cas dels refugiats sirians, és una disciplina artística capaç de commoure i fer reaccionar l’espectador perquè es comprometa en causes justes”.

    Subir