elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís denúncia la retallada de 11 unitats educatives a la Safor per al pròxim curs en escoles públiques

  • La coalició valencianista ha obligat el conseller d’Educació a què reta comptes a Les Corts davant l’agressió sense precedents sobre l’educació pública valenciana.

Compromís ha denunciat la retallada d’11 unitats educatives a la Safor per al pròxim curs en escoles públiques. Es tracta de l’eliminació d’aules a: Ador-Palma de Gandia, Beniarjó, Daimús, Gandia, Lloc Nou de Sant Jeroni, Miramar, Simat de la Valldigna, tavernes de la Valldigna, Vilallonga i Xeresa.

La coalició valencianista ha obligat el conseller d’Educació a què reta comptes a Les Corts davant l’agressió sense precedents sobre l’educació pública valenciana. Ha constatat també que s’inicia el model educatiu mercantilista imposat pel Govern de Mazón, basat en acomiadar professorat i amuntonar a l’alumnat a les classes.

El portaveu d’Educació de Compromís a Les Corts, Gerard Fullana, ha destacat que “estem fent xarxa amb els col·lectius de Compromís de cada poble per a donar suport a les comunitats educatives de totes les escoles afectades, que no en són poques”.

“Mazón té un govern fake que està desmantellant l’escola pública valenciana en només un any de govern i ha dinamitat el model de dignificació del sistema educatiu públic valencià construït per Compromís al capdavant de la Conselleria d’Educació durant 8 anys. Mazón està copiant el guió del seu mentor, Eduardo Zaplana i estem estudiant convocar concentracions en tots els pobles valencians davant una gestió global vergonyosa del primer any de govern autonòmic de PP i Vox.”, ha afegit Fullana.

“Per a que eixa llibertat d’elecció de les famílies de la que parla Mazón fora possible, acompanyant l’anunci de la gratuïtat de 0 a 3 anys, hauria d’haver anat lligat a l’augment d’aules en centres públics en eixa edat; però no, amb la previsió de l’augment de matrícules en el primer cicle, derivada d’aquesta gratuïtat, el PP s’atreveix no sols a no obrir més aules, sinó a tancar-ne, demostrant així el que estava implícit en aquest anunci, que la inversió serà per als centres privats i concertats.”, ha declarat Esther Sapena, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia.

És important assenyalar també que la Conselleria intenta justificar la tisorada d’oferta d’unitats en la xarxa pública amb la baixada de la natalitat i els representants de Compromís han assenyalat que “pareix que PP i Vox es riuen a la cara de la ciutadania, ja que els índex de natalitat són similars als anteriors anys. Mantindre unitats educatives amb menys alumnes és la màxima de qualsevol govern que vol oferir una atenció personalitzada a l’alumnat. Els arguments pedagògics no valen per al Govern de PP i Vox, que estan mercantilitzant el sistema educatiu valencià”.

Així mateix s’ha recordat que “hi ha moltes maneres per a mantindré unitats educatives com es baixar la ràtio en aquelles poblacions on la davallada de la natalitat és més intensa i augmentant les aules de 2 anys en escoles d’Infantil i Primària. Res d’això han fet. Han reduït les aules de 2 anys en escoles públiques, perquè volen afavorir les escoletes privades; han retallat aules públiques en escoles de poblacions que pateixen despoblació i les priven d’un millor servei educatiu per atraure famílies; i també en grans ciutats, on la xarxa concertada està molt implantada”.

El desmantellament de l’educació pública i de qualitat valenciana

Cal recordar que PP i Vox han anunciat la major retallada d’unitats educatives dels últims 15 anys, el que implicarà menys professorat i més alumnat per aula per al proper curs.

Després de conéixer la proposta d’arranjament, que arriba tard i mal, de 150 unitats en la xarxa pública d’escoles, es pot afirmar que este govern ha mentit en tot el que va prometre fa un any: ha realitzat retallades en Edificant i no s’estan tramitant obres de centres educatius per la retallada del 40 % del pressupost; hi ha retard en els pagaments al professorat; ha retallat de forma escandalosa l’oferta d’idiomes a les EOI; sense oblidar que ha imposat una normativa d’admissió escolar segregadora que beneficia a la xarxa concertada; i que es vol imposar una llei que margina el valencià a les aules i que no garanteix la competència lingüística de tot l’alumnat en les dues llengües oficials.

Pujar